Βασιλειάδης: «Ο Ντίξον δεν... φοβάται, είναι γεννημένος σκόρερ» (pics)

Βασιλειάδης: «Ο Ντίξον δεν... φοβάται, είναι γεννημένος σκόρερ» (pics)

bet365

Ο Κώστας Βασιλειάδης ήρθε από τον «Δικέφαλο του Βορρά» στον «Δικέφαλο του Νότου» και μιλάει στο gazzetta.gr για μία ΑΕΚ που θα... σκυλιάζει στο παρκέ και τον γεννημένο σουτέρ Μάικλ Ντίξον.

Έπειτα από την 3η θητεία του στον ΠΑΟΚ ο Κώστας Βασιλειάδης έκλεισε ένα σημαντικό κεφάλαιο και μετά από μία γρήγορη επιστροφή στη Liga Endesa με την φανέλα της Ομπραντόιρο είπε το «ναι» στην ΑΕΚ. Μία νέα σελίδα άνοιξε στην καριέρα του έμπειρου φόργουορντ που μίλησε στο gazzetta.gr για την ομαλή μετάβαση, για μία ΑΕΚ που είναι έτοιμη να παλέψει κάθε ματς, για το αν μπορούν να μπουν... σφήνα στους «αιώνιους» μέχρι και για το μουστάκι!

«Φυσιολογικό που υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις»

«Η μετάβαση είναι... ομαλή. Ήταν φυσιολογικό που υπήρξαν κάποιες... αντιδράσεις και το καταλαβαίνω», και συνέχισε για τη δήλωση που είχε κάνει στο τέλος της περασμένης σεζόν ότι ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ έχει κλείσει:

«Δεν ήταν για το γεγονός ότι θα ερχόμουν στην ΑΕΚ. Ήταν ότι είχε κλείσει ένας κύκλος και ήθελα να το πω από την αρχή. Για να μην υπάρχουν περαιτέρω σκέψεις ότι το είπα για να πάω στην ΑΕΚ ή δεν και ξέρω κι εγώ τι άλλο! Πλέον, είμαι εδώ και θέλω να είμαι όσο μπορώ καλύτερος».

«Η ΑΕΚ θα... σκυλιάζει στο παρκέ»

Πλέον ως μέλος της ΑΕΚ περιμένει να δει μία ομάδα που θα παλεύει μέχρι το τέλος σε κάθε παιχνίδι: «Ο κόσμος να περιμένει σίγουρα μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Νομίζω πως θα είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί. Σίγουρα δεν θ' αφήνουμε κανένα παιχνίδι να τελειώσει πολύ γρήγορα, ακόμα και όταν δεν θα καταφέρνουμε να νικήσουμε. Θα το παλεύουμε μέχρι το τέλος» και όσο για το αν θα μπορέσει να μπει... σφήνα στους «αιώνιους»:

«Το σημαντικό δεν είναι μόνο να παλεύεις αυτά τα παιχνίδια, το θέμα είναι να κερδίσεις και κάποια που παίζεις μέσα στην χρονιά. Για να δείξεις ότι είσαι εκεί και νομίζω ότι εκεί κοιτάζουμε. Σε αυτά τα παιχνίδια που θα παίξουμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΟΚ δηλαδή τις μεγάλες ομάδες να μπορούμε να τις κερδίσουμε και εντός και εκτός. Για να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί».

«Ο Ντίξον είναι γεννημένος σκόρερ»

Ο Μάικλ Ντίξον έχει αφήσει πολλές υποσχέσεις με τις εμφανίσεις του και όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν. Ο Κώστας Βασιλειάδης αρχικά τον... πείραξε λίγο και έπειτα μίλησε γι' αυτόν: «Είναι ένας γεννημένος σκόρερ. Δεν φοβάται και είναι πολύ σημαντικό. Παίρνει την ομάδα στις πλάτες του και στα δύσκολα σημεία. Νομίζω πως επειδή θα τον διαβάζουν σιγά-σιγά και μπορεί να πέσει δεύτερος και τρίτος παίκτης πάνω του ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι και να ελευθερώνει τους συμπαίκτες του», βέβαια και ο Έλληνας φόργουορντ έχει πάρει πάνω του πολλές φορές το τελευταίο σουτ, αλλά μας διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ τους:

«Καθόλου κόντρα (γέλια)! Θα του δώσω την μπάλα κι άμα δει ότι δεν μπορεί να την πασάρει (γέλια). Εντάξει, νομίζω ότι από μόνος του το αισθάνεται. Κι όταν το αισθάνεται ένας παίκτης δεν μπορείς να του πεις πάσαρε μου την μπάλα όταν τον βλέπεις ότι είναι σίγουρος. Τον αφήνεις ήρεμο και να κάνει αυτό που πιστεύει πως είναι το σωστό!».

«Στα επίσημα ματς τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται»

Η ΑΕΚ έδειξε κάποια σκαμπανεβάσματα στα φιλικά προετοιμασίας, ενώ στο τελευταίο σημαντικό φιλικό επέτρεψε στη Γαλατάσαραϊ να επιστρέψει από το -25: «Σίγουρα ήμασταν ακόμα στην προετοιμασία. Βέβαια, το να γυρίζει ένα παιχνίδι από 25 πόντους δεν θα είναι κάτι καλό για την ομάδα. Νομίζω ότι κανονικά αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να τα τελειώνουμε. Δηλαδή να πάει από 25 στους 30 για να τελειώνει το παιχνίδι και να είσαι πιο ήρεμος μέχρι το τέλος. Σίγουρα αυτό πρέπει να το δούμε, να το δουλέψουμε. Μέσα στα επίσημα ματς αυτά τα λάθη δεν συγχωρούνται».

«Οι μεγάλες ομάδες φτιάχνονται πρώτα... έξω από τις γραμμές!»

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι απαιτητικοί, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου κακό: «Δεν είναι κακό να είναι απαιτητικός ο κόσμος. Νομίζω πως είναι καλό και εν μέρει γιατί... πιέζεις την ομάδα να γίνει καλύτερη και να μην χάνει παιχνίδι. Είναι καλό, πρέπει να το δεχτείς μέσα σου. Να το δεχτούμε μέσα μας σαν παίκτες σαν θετικό και όχι αρνητικό και να είμαστε καλοί μέσα στο γήπεδο. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, γιατί και ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει μία ομάδα η οποία κερδίζει κάποια ματς και χάνει κάποια άλλα με κατεβασμένα χέρια. Θέλει να βλέπει σε κάθε ματς να παλεύει η ομάδα. Όλοι να είναι μία ομάδα. Και νομίζω οι μεγάλες ομάδες φτιάχνονται πρώτα... έξω από τις γραμμές και μετά μέσα στις γραμμές. Νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα συν για εμάς, ότι είμαστε αρκετά δεμένοι κι αυτό συμβαίνει από την αρχή της σεζόν».

Το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος χαρακτηρίζεται βατό στην αρχή και ο Κώστας Βασιλειάδης θεωρεί πως: «Είναι θετικό, το θέμα είναι να το δείξουμε και μέσα στο παρκέ, γιατί έχεις και κάποια ματς που είναι εκτός έδρας τα οποία λες ότι είμαι καλύτερος και θα τα κερδίσω. Πρέπει όμως να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Αυτό πρέπει να κάνουμε γιατί νομίζω πως οι... πρωτιές κρίνονται σε ματς με μικρές ομάδες εκτός έδρας. Πρέπει να τα παίρνεις όλα αυτά τα παιχνίδια».

Κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.... λάνσαρε νέο look και το μουστάκι του δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Τελικά, δεν έγινε για κάποιο γούρι!

«Είχα να ξυριστώ πάνω από έναν χρόνο η αλήθεια είναι! Και είπα να το πάρω σίγα-σιγά μην μου φανεί απότομη η αλλαγή! Οπότε είπα να το πάρω σταδιακά! Και ιδού!»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα