Το μήνυμα των Ράπτορς κατά του ρατσισμού

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΑΠΤΟΡΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ

Το μήνυμα των Ράπτορς κατά του ρατσισμού

Το μήνυμα των Ράπτορς κατά του ρατσισμού

Οι παίκτες και το προπονητικό τιμ των Ράπτορς δεν γονάτισαν την ώρα της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων του Καναδά και των ΗΠΑ ωστόσο σχημάτισαν αλυσίδα, πιασμένοι αγκαζέ.

Ολοένα και περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες στις ΗΠΑ, ανεξαρτήτως σπορ, γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της πατρίδας τους, σχεδόν ένα μήνα από την κίνηση του Κόλιν Κάπερνικ ενάντια σε «μια σημαία χώρας που καταπιέζει τους μαύρους», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η αλληλεγγύη στον Κάπερνικ γιγαντώθηκε όταν το παράδειγμά του ακολούθησαν κι άλλοι αθλητές. Πριν από την έναρξη του φιλικού ανάμεσα στους Ράπτορς και τους Ουόριορς στο Βανκούβερ, οι παίκτες και το προπονητικό τιμ των γηπεδούχων πιάστηκαν αγκαζέ κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των ΗΠΑ και του Καναδά. στέλνοντας μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού. 

«Θέλαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Είμαστε μία ομάδα, είμαστε όλοι μαζί, ανήκουμε σε μία φυλή, είμαστε όλοι άνθρωποι. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα πράγματα στις ΗΠΑ και στον κόσμο δεν είναι καλά τώρα» δήλωσε σχετικά με την κίνηση της ομάδας του ο Κάιλ Λόουρι.

Best of internet