Η οκτάδα στα playoffs, απευθείας στα ημιτελικά οι δυο πρώτοι

Gazzetta team
Η οκτάδα στα playoffs, απευθείας στα ημιτελικά οι δυο πρώτοι

bet365

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής στα playoffs. Απ' ευθείας στα ημιτελικά οι δυο πρώτοι της βαθμολογίας.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης κλήρωσης του πρωταθλήματος, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελής αποκάλυψε πως από φέτος αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος.

Στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, λοιπόν, επισημοποιήθηκε η αλλαγή που θα ισχύει από την εφετινή σεζόν.

Το αρχικό πλάνο ήταν η συμμετοχή των ομάδων που θα τερματίσουν στις πρώτες έξι θέσεις της βαθμολογίας, εκεί όπου τα ζευγάρια 3-6 και 4-5 θα προκρίνονταν μέσα από 5 αγώνες και η πρόκριση θα κρινόταν στις 3 νίκες.

Τελικά θα συμμετάσχουν κανονικά οι πρώτες οκτώ ομάδες της κατάταξης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 και την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ. Στην πρώτη φάση των πλέι οφ θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες θα αναδειχθούν δύο οι ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου. Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες, θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, στην οποία προκρίνονται απ’ ευθείας οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα