Καλάθης: «Αποδέχομαι το ρόλο του ηγέτη»

Καλάθης: «Αποδέχομαι το ρόλο του ηγέτη»

Γιάννης Ράμμας
Καλάθης: «Αποδέχομαι το ρόλο του ηγέτη»
Ο Νικ Καλάθης μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα εποχή του Παναθηναϊκού χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη πια και για το ρόλο του ως ηγέτης.

Η επιστροφή του στην Ευρώπη και στον Παναθηναϊκό είχε εξελιχθεί σε σίριαλ το καλοκαίρι του 2014 και μάλιστα με Season 2, αφού η πρώτη απόπειρα δεν είχε Happy End κι είχε παραμείνει στους Γκρίζλις για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Κάλλιο αργά παρά... αργότερα, το deal ήταν... άχαστο το επομένο καλοκαίρι και μάλιστα έμελλε να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή και για τις δύο πλευρές. Για τον ίδιο ως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδος (€2.100.000 ετησίως μέχρι το 2018 με δικαίωμα για NBA opt out το 2017) και για την ίδια ως ο επόμενος ηγέτη της. Πριν καν προλάβει ν' αποσυρθεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Η EuroLeague Media Day έδωσε στο gazzetta.gr την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον 27χρονο ομογενή πόιντ γκαρντ για τις αρμοδιότητες κι ευθύνες του πολύ περισσότερο τώρα χωρίς τον «Μήτσο» παρών.

-Με πολλά πρόσωπα στην ομάδα ν' αλλάζουν κάθε χρονιά, πλέον είσαι ο δεύτερος αρχαιότερος στην ομάδα (2009-12 & 2015-σήμερα) μετά απ' τον Αντώνη Φώτση, επομένως μπορείς να κρίνεις καλύτερα και να μας πεις πώς κυλούν τα πράγματα μέχρι τώρα στην προετοιμασία...
Ναι, αλλά δεν υπάρχουν πολλά να πω. Ναι μεν τα νέα πρόσωπα είναι πολλά, αλλά ο καθένας εγκλιματίζεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της ομάδος, όπως πρέπει. Εννοείται πως είμαστε όλοι μία παρέα.

-Αυτό σε ό,τι αφορά εκτός παρκέ, αφού εντός παρκέ, απ' ό,τι είδαμε στα μέχρι τώρα φιλικά, ο Παναθηναϊκός διαφέρει στον τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με προηγούμενες χρονιές...
Όντως. Περισσότερο πάνω-κάτω, αφού περισσότερο στυλ ΝΒΑ έρχεται προς την Ευρώπη. Γρήγορες κατοχές, οι σέντερς πιο αθλητικοί, όχι πως δεν υπάρχουν κι οι... παλαιάς κοπής. Σίγουρα έτσι είναι πιο διασκεδαστικό για τον κόσμο έτσι. Το ίδιο ισχύει και για εμάς, έτσι έχει περισσότερη πλάκα.

-Απ' την άλλη, όμως, γνωρίζοντας τον κόουτς Πεδουλάκη, υποθέτω πως άμυνα είναι αυτή που θα σας δείξει το δρόμο.
Σίγουρα η άμυνα θα μας οδηγήσει εκεί όπου θέλουμε.

-Δηλαδή μέχρι...
...Μέχρι τέλους. Σε όλες τις διοργανώσεις. Τουλάχιστον έτσι ευελπιστούμε.

-Δεδομένης της «ανάγκης» πέρυσι να πετύχετε κάτι καλό για να... ξεπροβοδίσετε καταλλήλως τον Δημήτρη Διαμαντίδη, δε θα 'ναι κάπως περίεργο, εκτός από εξαιρετικό για εσάς, αν, για παράδειγμα, φτάσετε στο Final 4, πόσω μάλλον να κατακτήσετε τη EuroLeague;
Όχι απαραιτήτως. Θα 'χουμε παίξει όλη τη χρονιά χωρίς αυτόν. Προφανώς ο «Μήτσος» είναι ο «Μήτσος», έχει κάνει τόσα πολλά για την ομάδα. Σίγουρα θα 'ναι διαφορετικά χωρίς αυτόν, αλλά θα συνηθίσουμε. Υπάρχουν νέοι παίκτες στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό.

-Και με τον ίδιο στην ομάδα πέρυσι, πάντως, ο κόουτς Πεδουλάκης είχε χρίσει εσένα ηγέτη της ομάδος. Αποδέχεσαι αυτό το ρόλο;
Ναι, αποδέχομαι το ρόλο. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Αλλά σ' αυτό που πρέπει να επικεντρωθώ περισσότερο είναι στην επιτυχία. Όλοι θα φαινόμαστε ωραίοι, αν πετύχουμε. Είναι είναι κύριος στόχος για εμένα ως ηγέτης. Είδα τι έκανε ο «Μήτσος» καθ' όλη την καριέρα του, γέμισε με μπάνερς το ΟΑΚΑ. Η νίκη πάνω απ' όλα.

-Αν η χρονιά άρχισε με πάρτι στο ΟΑΚΑ για έναν παίκτη που δε συνεχίζει πια, τι πρέπει να κάνουν οι... παραμένοντες;
Οφείλουμε να κάνουμε το δικό μας πάρτι, αν θέλουμε να λέμε πως προχωράμε μπροστά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.