Κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες η ΤΣΣΚΑ (pics)

Κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες η ΤΣΣΚΑ (pics)

Gazzetta team
Κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες η ΤΣΣΚΑ (pics)
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται στην Κίνα για φιλικούς αγώνες και πριν μπουν στο γήπεδο, οι παίκτες της επισκέφτηκαν σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της EuroLeague «One Team».

Ο αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Βίκτορ Χριάπα, μαζί με τον Κάιλ Χάινς και τον Νικίτα Κουρμπάνοφ δίδαξαν τα μυστικά του μπάσκετ και τις αξίες του αθλητισμού με τη βοήθεια Κινέζων Παραολυμπιονικών σε 30 παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου εκδηλώσεις. Δεν είναι μόνο πως έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μερικές μοναδικές στιγμές με αυτά τα σπουδαία παιδιά εδώ στην Κίνα, αλλά και ότι έτσι περνάμε το μήνυμα πως ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει όμορφες εικόνες σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκεσαι», ανέφερε ο Χάινς. «Είμαι μια διαφορετική εμπειρία. Είμαστε σε μια χώρα με παιδιά και ανθρώπους που έχουν διαφορετική νοοτροπία από τη δική μας, αλλά η γλώσσα δεν αποτελεί εμπόδιο στο γήπεδο του μπάσκετ», τόνισε από την πλευρά ο Χριάπα.

Αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές εκδηλώσεις του προγράμματος «One Team», καθώς κατά την παραμονή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Κίνα θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες με τη συμμετοχή κι άλλων παικτών της.