Μπερτομέου: «Το Final 4 στην Πόλη, γιατί η τρομοκρατία δεν θα νικήσει!» (vid)

Αντώνης Καλκαβούρας
Μπερτομέου: «Το Final 4 στην Πόλη, γιατί η τρομοκρατία δεν θα νικήσει!» (vid)
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, μίλησε στους Έλληνες δημοσιογράφους για την ασφαλή, όπως τονίζει, διοργάνωση του Final 4 στην Κωνσταντινούπολη αλλά και για την διαμάχη με τη FIBA. ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Κωνσταντινούπολη: Αντώνης Καλκαβούρας.

Λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που δέχτηκε η Κωνσταντινούπολη το τελευταίο εξάμηνο και του πραξικοπήματος που επιχειρήθηκε στην Τουρκία το καλοκαίρι, ο ισχυρός άνδρας της Euroleague ρωτήθηκε πολλές φορές για τον αν θα έπρεπε να αναθεωρηθεί η απόφαση για την διεξαγωγή του Final 4 στην Πόλη.

Μιλώντας όμως στην κάμερα του gazzetta.gr, που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη με πρωτοβουλία της Turkish Airlines, του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, υποστήριξε πως ποτέ δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις σχετικά με την επιλογή της Κωνσταντινούπολης και τόνισε πως είναι υποχρέωση των ανθρώπων της Euroleague να μην αφήσουν την τρομοκρατία να κερδίσει αυτή τη μάχη αποτρέποντας τη διεξαγωγή του Final 4 υπό το φόβο νέου χτυπήματος: «Δεν είχαμε δεύτερες σκέψεις. Δεν πιστεύαμε πως υπήρχε λόγος να αναθεωρήσουμε την επιλογή μας. Δυστυχώς είναι γεγονός πως στον κόσμο που ζούμε συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε πολλές μεγάλες πόλεις ανά την υφήλιο και όχι μόνο εδώ. Είναι υποχρέωση μας να μην αφήσουμε την τρομοκρατία να κερδίσει αυτή τη μάχη και να μας αναγκάσει να αλλάξουμε τα σχέδια μας. Είμαστε εδώ γιατί η Κωνσταντινούπολη είναι μια ασφαλής πόλη όπως η Αθήνα ή η Βαρκελώνη ή η Μόσχα. Εγγυόμαστε πως όσοι την επισκεφτούν για το Final θα είναι απόλυτα ασφαλείς».

Επίσης εγγυήθηκε πως το Final 4 θα είναι μια γιορτή με την οποία θα ολοκληρωθεί η πιο ανταγωνιστική χρονιά στην ιστορία της διοργάνωσης την οποία χαρακτήρισε ως το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο μετά το ΝΒΑ: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα σεζόν. Ξεκινάει μια νέα εποχή για την Euroleague και θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο την πιο ανταγωνιστική διοργάνωση που έχει δει. Ελπίζουμε πως θα έχουμε ένα μεγάλο φινάλε στη σεζόν με τον Final 4 εδώ στην Κωνσταντινούπολη. Μετά από αυτή τη σεζόν πιστεύω πως όλοι θα αντιληφθούν πως η Euroleague είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο μετά το ΝΒΑ».

Η διαμάχη με τη FIBA εξακολουθεί να υφίσταται και μάλιστα τα πράγματα αγριέψαν από τη στιγμή η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανάγκασε πολλές ομάδες να μεταπηδήσουν από το EuroCup στο δικό της Champions League. Η ελευθερία των συλλόγων να επιλέξουν την διοργάνωση στην οποία θα αγωνιστούν είναι το σοβαρότερο ζήτημα σύμφωνα με τον Τζόρντι Μπερτομέου και όπως επεσήμανε όταν λυθεί θα αρχίσουν να μπαίνουν οι βάσεις για συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές: «Βρισκόμαστε σε επαφή με την FIBA. Δεν είναι κακό, χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο γιατί αν δεν μιλάμε δεν είναι εφικτό να έρθουμε σε συμφωνία. Θα τοποθετηθούμε επίσημα επί του θέματος σύντομα και ελπίζω πως θα βρούμε έναν τρόπο για να συμφωνήσουμε. Το σημαντικότερο είναι να εγγυηθούμε στις ομάδες πως θα έχουν την ελευθερία να επιλέξουν σε ποια διοργάνωση θα αγωνιστούν και μετά από αυτό να συζητήσουμε με την FIBA διάφορες άλλες λεπτομέρειες. Αλλά αυτό που γίνεται με τις απειλές στις εθνικές ομάδες, τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να σταματήσει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.