Στην Κωνσταντινούπολη το Final 4 της Euroleague! (vid)

Βασίλης Παπανδρέου
Στην Κωνσταντινούπολη το Final 4 της Euroleague! (vid)
Στο γήπεδο που στέφτηκε Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός το 2012 επιστέφει το Final 4 της Euroleague, που θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη και το Sinan Erdem Dome 19-21 Μαΐου του 2017. ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Παπανδρέου-Αντώνης Καλκαβούρας.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου και η Turkish Airlines, που είναι ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, ανακοίνωσαν επίσημα πως η Κωνσταντινούπολη και το Sinan Erdem Dome θα είναι η έδρα του Final 4 του 2017.

Το Gazzetta έδωσε το παρών στην εκδήλωση, μετά από πρόσκληση της Euroleague και της Turkish Airlines και σας μετέφερε live όλα όσα έγιναν πριν και μετά τη συνέντευξη Τύπου.

«Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε στο Final 4 του Βερολίνου, με ώθησε να ζητήσω από τον κύριο Μπερτομέου να γίνει η διοργάνωση στην Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη το 2017. Μου απάντησε πως υπάρχουν κανόνες και του είπα ότι θα το πάρουμε και με τους κανόνες. Πήγα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Δήμαρχο και με διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια και παρά τα προβλήματα για την ασφάλεια λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων αλλά και του πραξικοπήματος, εγγυόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φέτος θα γίνουν 60 παιχνίδια της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη. Η καλύτερη δυνατή διαφήμιση για την Τουρκία, την ίδια την πόλη αλλά και για το τουρκικό μπάσκετ», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Turkish Airlines, Ίλκερ Αβτσί.

«Κάνουμε ότι μπορούμε σαν χώρα για να βοηθήσουμε τον τουρκικό αθλητισμό να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο του κόσμου και το μπάσκετ είναι από τους κορυφαίους εκπροσώπους του. Η επιτυχία στην Euroleague ένα σημαντικό βήμα. Η αντίδραση των Τούρκων πολιτών στο πρόσφατο πραξικόπημα απέδειξε πως στη χώρα μας η Δημοκρατίας είναι βαθιά ριζωμένη. Οπότε να είναι όλη η Ευρώπη σίγουρη ότι η Κωνσταντινούπολη είναι το κατάλληλο μέρος για ένα τόσο σημαντικό event όπως το Final 4. Ελπίζω ότι το ριμπάουντ που χάσαμε στον τελικό του Βερολίνου, αυτή η ατυχία, μέσα στην έδρα μας, θα μετατραπεί σε τύχη και θα καταφέρουμε να κρατήσουμε για ένα χρόνο το τρόπαιο που θα έρθει εδώ με την Turkish Airlines», ανέφερε με τη σειρά του ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεότητας της Τουρκίας, Ακίφ Γκαγκατάι Κίλιτς.

Μετά λοιπόν από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Τουρκίας ο Τζόρντι Μπερτομέου κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Αναφέρθηκε στο που θα γίνουν τα επόμενα Final 4 επιβεβαιώνοντας πως το Βελιγράδι και η Μόσχα είναι ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις: «Φέτος η Euroleague θα έχει νέο σύστημα διεξαγωγής και νέα ταυτότητα. Παρουσιάστηκε αύξηση στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και στα εισιτήρια των αγώνων και βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου θέλουμε να πάμε το Final 4 στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης. Το Βελιγράδι είναι το φαβορί για το 2018, ενώ βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Μόσχα για το 2019, καθώς θα υπάρχει πλέον το καινούργιο γήπεδο της ΤΣΣΚΑ».

Φυσικά μετά όσα έχουν συμβεί στην Κωνσταντινούπολη τους τελευταίους μήνες δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί τι θα γίνει εάν προκύψει πάλι κάποιο θέμα, αλλά όπως τόνισε η Euroleague αισθάνεται ασφάλεια στην Πόλη και δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφαση της για τη διοργάνωση του Final 4: «Όταν πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε εδώ το Final 4 ξέραμε ότι παίρνουμε ένα ρίσκο αλλά αυτό θα ίσχυε για οποιαδήποτε πόλη και όχι μόνο για την Κωνσταντινούπολη. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι για τις κινήσεις μας, να μη αλλάζουμε το σχέδιο μας στην πορεία και έχουμε την υποχρέωση να είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας και στη στρατηγική μας απέναντι στους φιλάθλους και τους χορηγούς μας. Δεν έχει συμβεί ποτέ εδώ και 15 χρόνια και είμαι βέβαιος ότι δεν θα συμβεί ούτε φέτος να αλλάξουμε έδρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.