Οι Ρόκετς σέβονται τις αντιδράσεις στον Αμερικανικό Eθνικό ύμνο

Αντωνία Σπανού
Οι Ρόκετς σέβονται τις αντιδράσεις στον Αμερικανικό Eθνικό ύμνο

bet365

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το κίνημα στην Αμερική να γονατίζουν στην ανάκρουση του Eθνικού ύμνου. Οι Ρόκετς τονίζουν ότι δεν έχουν συνεννοηθεί κάτι με τους παίκτες, αλλά σέβονται τις αντιδράσεις του καθένα.

Ατομικό δικαίωμα του καθενός να διαμαρτυρηθεί κατά την διάρκεια του Εθνικού ύμνου δηλώνει, πως είναι, ο ιδιοκτήτης των Ρόκετς αλλά και ο σταρ της ομάδας, Τζέιμς Χάρντεν.

Πολλές αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Αμερική για το νέο κίνημα να γονατίζουν οι παίκτες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους άδικους θανάτους μαύρων πολιτών από τους αστυνομικούς.

Είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα την Αμερικάνικη κοινότητα.

Οι Ρόκετς μέσα από τον ιδιοκτήτη τους δήλωσαν ότι σέβονται κάθε αντίδραση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο σταρ της ομάδας, Τζέιμς Χάρντεν.

Ο ΝΒΑer δήλωσε:

«Είναι μια δυνατή δήλωση. Αντιδρά για αυτά που πιστεύει. Είναι ανυπόφορο να πεθαίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι χωρίς λόγο, οικογένειες θρηνούν. Είναι μια δύσκολη κατάσταση κυρίως από άνδρες και γυναίκες που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν. Κάθε ένας ξεχωριστά έχει τα δικά του πιστεύω για το πως θα το διαχειριστεί και το σέβομαι».

Απο την πλευρά του ο ιδιοκτήτης των Ρόκετς, Λέσλι Αλεξάντερ δήλωσε:

«Θέλω να σέβονται την σημαία. Είμαι Αμερικανός και αυτή η χώρα ήταν σπουδαία σε εμένα. Δεν θα είχα κάνει τίποτα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Αυτή είναι μια τρομερή προκατάληψη σε βάρος των μαύρων ανθρώπων, ξέρω ότι αυτό είναι απαίσιο και αυτό που γίνεται με την αστυνομία είναι απαίσιο.

Την ίδια στιγμή, το να μην σέβεσαι την σημαία δεν βοηθά».

Στις διαφαινόμενες αντιδράσεις ακόμα η λίγκα δεν έχει σχολιάσει πως θα αντιδράσει και ο Χάρντνεν δήλωσε ότι δεν έχουν κάτσει όλοι μαζί να συζητήσουν, αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει.

«Μπορεί να υπάρχουν (αντιδράσεις), εξαρτάται από το άτομο και τα πιστεύω του. Πολλά γίνονται. Ξέρουμε ότι είναι στον καθένα ξεχωριστά. Στην ομάδα μας, είναι η προτίμηση του καθενός. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι. Στην ομάδα μας, δεν θα αφήσουμε να επηρεάσει αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε σαν οργανισμός αλλά είναι μια ελεύθερη χώρα, αυτό τα λέει όλα».

 

NBA Τελευταία Νέα