Σφαιρόπουλος: «Ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε»

Σφαιρόπουλος: «Ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σφαιρόπουλος: «Ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε»

bet365

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Ηράκλειο για το «1ο International Basketball Tournament Crete» και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των αγώνων.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται από το πρωί στο Ηράκλειο όπου τους υποδέχτηκαν οι διοργανωτές. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν στο «1ο International Basketball Tournament Crete» μαζί με τις Αναντολού Εφές, Ερυθρό Αστέρα και Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη σημασία του τουρνουά σε σχέση με τις δικές του επιθυμίες για τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής των Πειραιωτών αρχικά ευχαρίστησε τους διοργανωτές τονίζοντας πως, «Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε και πάλι στο Ηράκλειο σε μια φιλόξενη πόλη που έχει αγκαλιάσει όλο το μπάσκετ και ειδικότερα τον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές , τον Δήμο Ηρακλείου, την εταιρεία ALPHA PLUS,όπως επίσης και την τοπική ένωση και τον πρόεδρο της τον κ. Μαρκάκη για την στήριξη τους, ώστε να διεξαχθεί ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, όπως είναι αυτό που γίνεται στο κλειστό στα ‘’Δύο Αοράκια΄΄ Παρασκευή και Κυριακή με τρεις ομάδες από την Euroleague .Εμείς προχωράμε τον σχεδιασμό μας και έτσι όπως έχουμε προγραμματίσει την προετοιμασία μας μπαίνουμε σε μια φάση πιο δύσκολη, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες της Euroleague. Μέχρι τώρα έχουμε παίξει με ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος και του EuroCup και τώρα θα παίξουμε με ομάδες της Euroleague για να δούμε και που βρισκόμαστε, να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα φιλικά αυτά, ώστε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων μας».

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς υπογράμμισε για το τουρνουά... «Μέσα από τα ισχυρά μηνύματα που εκπέμπει ως αθλητικό γεγονός θα ταξιδέψει και την πόλη μας σε όλες τις χώρες. Την πόλη μας ως αθλητικό προορισμό και σαφώς ως τουριστικό μια και διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Το τουρνουά δεν έχει οπαδικό χαρακτήρα, άλλα θα καλείται κάθε φορά η εκάστοτε πρωταθλήτρια ομάδα».

Ο Γενικός Διευθυντής της ALFA PLUS Μανόλης Ρουσσάκης τόνισε με τη σειρά του πως, «Έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη με μια διοργάνωση που θα διαφημίσει την Κρήτη σε όλη την Ευρώπη. Δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα ένα τουρνουά τέτοιου επιπέδου και δη στην περιφέρεια κι αυτό προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε αυτό που επιχειρούμε. Για μας επιτυχία θα είναι να μείνουν πρωτίστως όλες οι ομάδες ευχαριστημένες από αυτά που θα τους προσφέρουμε, να μην έχουμε προβλήματα και φυσικά να δούμε γεμάτο το γήπεδο και τις δύο μέρες. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και θα μας δώσει κουράγιο να το συνεχίσουμε».

Ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης δήλωσε... «Είναι μια σπουδαία διοργάνωση που γίνεται για πρώτη φορά σε επαρχία. Ελπίζουμε με την βοήθεια του κόσμου να πετύχει και να καθιερωθεί όπως το τουρνουά 3on3».

 

Τελευταία Νέα