Παρουσίασε Γλυνιαδάκη, Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο ο ΠΑΟΚ (pic)

Παρουσίασε Γλυνιαδάκη, Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο ο ΠΑΟΚ (pic)

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε επίσημα τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, τον Αντώνη Κόνιαρη και τον Λίνο Χρυσικόπουλου που τόνισαν πως η παρουσία της ομάδας στο Champions League της FIBA αποτελεί μεγάλο κίνητρο για όλους.

Παρουσίασε Γλυνιαδάκη, Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο ο ΠΑΟΚ (pic)

Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης, ήταν αυτός που σύστησε τους τρεις Έλληνες παίκτες στους εκπροσώπους του Τύπου και είπε δυο λόγια για τον καθένα τους: «Όλα τα χρόνια δίνουμε μεγάλη σημασία στην παρουσία καλών Ελλήνων παικτών στο ρόστερ μας. Σε αυτή τη ρότα πρέπει να συνεχίσουμε. Ο Αντώνης Κόνιαρης, επέστρεψε με διακοπή δύο ετών στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Μεγάλωσε στο σπίτι μας. Ξέρουμε ποια είναι η πραγματική του αξία, η δυναμική που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του και το ταλέντο του. Την προηγούμενη θητεία του ήταν ένα ταλέντο, τώρα που ήρθε θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Δείξαμε ότι υπολογίζουμε στον Αντώνη για σήμερα, αλλά και για έναν πραγματικά σπουδαίο παίκτη για το μέλλον της ομάδας. Είναι στο χέρι του να δουλέψει σκληρά. Εμείς είμαστε δίπλα του για να τον βοηθήσουμε σε ότι χρειάζεται. 

Παρόμοια είναι και η ιστορία του Λίνου Χρυσικόπουλου. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο. Ήταν άτυχος όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι τραυματισμοί, κάποιες άσχημες συνθήκες, ήταν αυτά που τον έκαναν να σταματήσει λίγο, για να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο όπως του αξίζει. Σήμερα που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, έχει συγκεκριμένο ρόλο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ανταπεξέλθει. Το μπάσκετ που έχει μέσα του και η επιθυμία να βγει στο παρκέ. 

Τρίτος είναι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Δεν ξέρω τι θα πετύχουμε αυτή τη χρονιά, αλλά η σημαντικότερη προσθήκη και το "κλειδί" για την ολοκλήρωση του στησίματος της ομάδας, είναι ο ερχομός του Ανδρέα. Είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες ψηλοί είναι λίγοι. Ήταν στόχος να έχουμε έναν Έλληνα ψηλό μαζί με τον Μαργαρίτη. Το δεύτερο ήταν ότι αυτός ο άνθρωπος να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θέτουμε σε προτεραιότητα. Ο επαγγελματισμός του, ο χαρακτήρας του που είναι σε υψηλά στάνταρ. Έχει δείξει ποιος είναι. Χρειαζόμασταν και έναν να μπορεί να κατευθύνει τα νέα παιδιά, να είναι εκεί στις δύσκολες στιγμές και στις ευχάριστες να τους προσγειώνει. Όλα αυτά τα στοιχεία τα ψάχναμε και τα βρήκαμε στο πρόσωπο του Ανδρέα. Κάποια στιγμή είχαμε εγκλωβιστεί στην επιλογή του Ανδρέα, κάτι που είναι δύσκολο. Εμείς είμαστε συγκεκριμένοι στο κομμάτι των χρημάτων και προσπαθήσαμε να τον πείσουμε ότι θα είναι μια μεγάλη χρονιά και για αυτόν και για εμάς. Σε αυτή τη διαδικασία, βοήθησαν πολύ και οι εκπρόσωποι του παίκτη». 

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης για ακόμα μία φορά επεσήμανε πως η παλιότερη συνεργασία του με τον Σούλη Μαρκόπουλο ήταν που τον έκανε να αποδεχτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ: «Η επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη. Μου μίλησε με σεβασμό από την αρχή και το οικονομικό δεν ήταν προτεραιότητα. Ήταν αγωνιστικό το κίνητρο. Ήρθα για αυτό το λόγο. Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν μια οικογένεια. Έχω συνεργαστεί ξανά με τον κόουτς και έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που κάνει την υπέρβαση κάθε χρόνο με βάση τα οικονομικά δεδομένα της. Ήταν τεράστιο κίνητρο και το Champions League. Αυτοί ήταν οι λόγοι που επέλεξαν».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Κόνιαρης ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας που του έδωσαν την ευκαιρία να φορέσει ξανά τη φανέλα της: «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΠΑΟΚ που επέστρεψα εδώ. Που επέστρεψα στη μπασκετική μου οικογένεια. Εδώ μεγάλωσα, ξέρω τους προπονητές, δε χρειάζεται να αποδείξω κάτι παραπάνω από ότι είμαι. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Α1 με ενεργό ρόλο. Δε θα βάλω ποτέ το εγώ μου πάνω από την ομάδα και θα προσπαθήσω πάντα να τη βοηθάω. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά. Πήρα αρκετές εμπειρίες στον Παναθηναϊκό. Στην ηλικία μου, το αγωνιστικό παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν είχα μεγάλο ρόλο εκεί, πήρα όμως εικόνα από τη δουλειά που γίνεται σε τέτοιες ομάδες και μπορεί να με βοηθήσει και τώρα».  

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος πάλι αναφέρθηκε στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον ΠΑΟΚ: «Το μεγαλύτερο ρόλο να έρθω στον ΠΑΟΚ έπαιξε το οικογενειακό κλίμα, ο προπονητής. Η εμπειρία που έχουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για μένα. Η ομάδα παίζει στο Champions League κάτι που κάνει το κίνητρο μου μεγαλύτερο».

Best of internet