Nίκολς: «Θα παίξουμε όπως οι Έλληνες για την πατρίδα!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Nίκολς: «Θα παίξουμε όπως οι Έλληνες για την πατρίδα!»

bet365

Ο Ντιμίτρις Νίκολς δηλώνει γνώστης της αρχαιοελληνικής ιστορίας και μιλώντας στο gazzetta.gr, καταθέτει την άποψη που έχει σχηματίσει για την εφετινή δυναμική των «πρασίνων». Πως βίωσε την ανεπίσημη «πρώτη» στο νέο του «σπίτι».

Μπορεί να ήταν το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού» και να μην έχει συμπληρώσει καλά-καλά ούτε δύο εβδομάδες στην Αθήνα, από την πρώτη στιγμή, όμως, έδειξε ότι θα αποτελέσει μία προσθήκη-κλειδί για την εφετινό Παναθηναϊκό Superfoods. Ο λόγος για τον 32χρονο φόργουορντ από τη Βοστώνη, που κόντρα στην Μακάμπι (78-68) άφησε πολύ ενθαρρυντικές εντυπώσεις, παίζοντας για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της νέας του ομάδας.

Ο περυσινός πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που αναμένεται να δώσει ποιοτικό βάθος σε άμυνα κι επίθεση στις θέσεις “3” και “4”, κατέθεσε τα πρώτα του διαπιστευτήρια με την «πράσινη» φανέλα και η σπουδή με την οποία αφομοιώνει τον ρόλο, αποτυπώθηκε πλήρως στα 21 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ του αγώνα με την «ομάδα του λαού». Η στατιστική του έγραψε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο κι ένα κόψιμο με 3/6 δίποντα και 1/2 τρίποντα, αυτό που όμως, ήταν το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα όμως, ήταν η άνεση με την οποία κινήθηκε στο διάστημα που αγωνίστηκε, που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε παίκτη που έφτασε στην Ελλάδα, μόλις πριν από 11 μέρες!

Το gazzetta.gr είχε μία ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Ντιμίτρις Νίκολς στα αποδύτηρια, που όμως ήταν αρκετή για να συνειδητοποιήσει κανείς γιατί ο απόφοιτος του Σίρακιουζ, ήταν ένας από τους αγαπημένους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ, αλλά και γιατί συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να αποδειχθεί μία απο τις «αποκαλύψεις» της φιλόδοξης εφετινής προσπάθειας του «τριφυλλιού»!

Η πρεμιέρα μπορεί να ήταν ανεπίσημη, ωστόσο, πήρες μία γεύση από το τι θα γίνεται όλη τη χρονιά στο κλειστό «Νίκος Γκάλης». Πως σου φάνηκε;

«Πολύ ωραίο συναίσθημα! Ο κόσμος είναι πολύ ζεστός και σου δίνει θετική ενέργεια και πιστεύω ότι αύριο με την ΤΣΣΚΑ (σ.σ.: απόψε), που θα το γήπεδο θα γεμίσει, η ατμόσφαιρα θα είναι ακόμη πιο θερμή. Ως τώρα είχα ζήσει το να έρχομαι εδώ ως αντίπαλος, αλλά το να παίζεις στο ΟΑΚΑ ως γηπεδούχος είναι... άλλη αίσθηση! Γενικά η πρώτη εμπειρία ήταν εξαιρετική κι ανυπομονώ για τα επίσημα παιχνίδια...»

Αγωνιστικά και πέρα από το αποτέλεσμα, σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεστε, περίπου 20 μέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου;

«Νομίζω ότι είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο coach! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ομάδα έχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ, που συνδυάζει τα πάντα. Αυτή την περίοδο, όμως, είναι λογικό να ψαχνόμαστε και επιβάλλεται να κάνουμε λάθη! Κάθε μέρα που περνάει στην προπόνηση, όμως, οι προπονητές τα επισημαίνουν κι εμείς προσπαθούμε να τα διορθώνουμε, μαθαίνουμε από τις συμβουλές του και από παιχνίδι σε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι.»

Μπασκετικά πως την βλέπεις την ομάδα;

«Το ξεχωριστό με τον Παναθηναϊκό, είναι ότι φέτος έχει πολλούς παίκτες που έχουν το ταλέντο να επιτελέσουν πολλαπλούς ρόλους κι αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να αποτελεί πλεονέκτημα, συνάμα όμως, απαιτεί και λίγο παραπάνω χρόνο προκειμένου να “κολλήσουν” καλά τα κομμάτια του παζλ!»

Ποια θα είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θα παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο;

«Το σίγουρο είναι ότι θα παίζουμε με καρδιά, θα βγάζουμε πολύ ενέργεια, θα καραδοκούμε και θα κυνηγάμε κάθε φάση στην άμυνα και με τέτοιους φιλάθλους στο πλευρό, θα έχουμε όλη τη μαχητικότητα του κόσμου! Αυτό άλλωστε, είναι το βασικό χαρακτηριστικό όλων των ελληνικών ομάδων που έχω αντιμετωπίσει άλλα και των Ελλήνων γενικότερων! Να παίζουμε ο ένας για τον άλλον και όλοι για την... πατρίδα (γέλια!!)... Έτσι δε λένε στις αρχαιοελληνικές ταινίες; Απλά η πατρίδα, για μας θα είναι ο κόσμος μας!»

Πολύ αρχαιοελληνική ιστορία διαβάζεις...

«Έχω ελληνικό όνομα γι’ αυτό! Το ότι θα παίξω τρίτη συνεχή χρονιά με Έλληνα προπονητή, είναι κι αυτό ένας λόγος... Δύο χρόνια με τον coach Ιτούδη και δέκα μέρες εδώ στην Αθήνα με τον coach Πεδουλάκη, καταλαβαίνω ότι η ελληνική σχολή δίνει τρομερή έμφαση στις λεπτομέρειες και ξέρεις όλες αυτές οι πληροφορίες με τις οποίες εφοδιάζουν τους παίκτες, αν μη τι άλλο καταδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι λαός που διαβάζει και έχει ιστορία. Θα είναι ενδιαφέρουσα χρονιά απ’ όλες τις απόψεις...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα