Διαμαντίδης: «Ευλογημένος που ασχολήθηκα με το μπάσκετ!»

Διαμαντίδης: «Ευλογημένος που ασχολήθηκα με το μπάσκετ!»

Αλέξανδρος Καραλής
Διαμαντίδης: «Ευλογημένος που ασχολήθηκα με το μπάσκετ!»

bet365

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε πως αισθάνεται ευλογημένος με τα όσα έζησε στην καριέρα του, μίλησε για τον Ομπράντοβιτς, για την περίπτωση του NBA, αλλά και το... ποδόσφαιρο, του οποίου είναι φαν!

Ο εμβληματικός πρώην αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν καλεσμένος στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94,6 και στις δηλώσεις του τόνισε το πόσο ευλογημένος νιώθει, αποθέωσε τον Ομπράντοβιτς, ενώ δήλωσε ότι το ΝΒΑ δεν ήταν ποτέ προοπτική για εκείνον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διαμαντίδη:

- Για το αν του λείπει το μπάσκετ: «Δεν θα έλεγα ότι μου λείπει πάρα πολύ. Απλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που το μπάσκετ μου λείπει. Από τώρα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό ακόμα».

- Για το αν νιώθει ευλογημένος για την καριέρα του ή αν είναι θέμα δουλειάς: «Συμφωνώ ότι το ταλέντο μπορεί να το έχεις, αλλά αν θες να φτάσεις ψηλά πρέπει να δουλέψεις. Είναι η προπόνηση που πρέπει να κάνεις καθημερινά, δεν υπάρχει κάποια άλλη μαγική λύση. Ναι, πραγματικά νιώθω ευλογημένος. Που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και ειδικά με μπάσκετ. Συνεργάστηκα και με ανθρώπους που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Ήταν τιμή να τους γνωρίσω από κοντά.Ήταν κάτι όμορφο και θαυμάσιο. Επίσης, ήταν πολύ σημαντικό ότι δεν είχα μεγάλο τραυματισμό στην καριέρα μου, ενώ είχα, επίσης και ανθρώπους που με πίστεψαν από μικρό. Όλα κύλησαν καλά σε μένα και έφτασα μέχρι εδώ που έφτασα».

- Για το αν είχε κάποιο άλλο φυσικό χαρακτηριστικό εκτός από τα μεγάλα χέρια: «Όχι δεν είχα κάτι άλλο. Δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό. Αυτό που είπα. Αν δεν βάλεις την προπόνηση και δεν θες να βελτιώνεσαι, δεν μπορείς να φτάσεις εκεί που θες να φτάσεις, στα όριά σου».

- Για τους προπονητές που είχε στην καριέρα του: «Σίγουρα, η έλευσή μου στον Παναθηναϊκό και όταν κατάλαβα πως δουλεύει ο κύριος Ομπράντοβιτς για μένα ήταν κάτι διαφορετικό. Είχα έρθει από μία μικρομεσαία ομάδα, όπως ο Ηρακλής και κατάλαβα τι σημαίνει να κάνεις πρωταθλητισμό. Υπήρχαν, όμως άνθρωποι μου με πίστεψαν. Ο κύριος Ομπράντοβιτς από την πρώτη ημέρα, μου εξήγησε τι θέλει από μένα. Με τη βοήθεια των συμπαικτών μου και της διοίκησης αντιλήφθηκα από νωρίς πως έχουν τα πράγματα».

- Για τον Ομπράντοβιτς: «Για μένα είναι τεράστια τιμή που συνεργάστηκα μαζί του και πραγματικά ο κύριος Ομπράντοβιτς αγαπάει αυτό που κάνει, ξοδεύει ώρες δουλειάς και πραγματικά είναι ένας δάσκαλος. Είναι ένας άνθρωπος που η φιλοσοφία μας ταιριάζει. Έχουμε μιλήσει και εκτός μπάσκετ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

- Για το γεγονός ότι δεν πήγε στο NBA: «Πρώτον, δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία για το αν θα υπάρξει κάποια πρόταση από ομάδα (σσ. του NBA). Από την άλλη, αν δεν πιστεύω πραγματικά κάτι στον εαυτό μου δεν το κάνω. Πιστεύω και πίστευα ότι δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω σ' αυτό το πρωτάθλημα. Ήμουν πολύ ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα με κάλυπτε και ήταν πολύ σημαντικό ότι δεν ήθελα να αφήσω την Ελλάδα. Ήθελα να είμαι κοντά σε φίλους και την οικογένειά μου».

- Για το αν έχει καταλάβει πόσο μεγάλος παίκτης υπήρξε: «Η αλήθεια είναι, ειδικά τις 2 τελευταίες μέρες, που είναι αφιερωμένες στο πρόσωπό μου, ότι το να ακούς τόσο καλά λόγια, από τη μία είναι όμορφο, από την άλλη... (γέλια)!

- Για το γεγονός ότι δεν έπαιξε ποδόσφαιρο επαγγελματικά: «Μου άρεσε το ποδόσφαιρο όταν ήμουν μικρός. Στις διακοπές μου φέτος έπαιξα ποδόσφαιρο. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. (γέλια)».

- Για το αν παρακολουθεί ποδόσφαιρο: «Παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Το Champions League σίγουρα. Μεγάλες ομάδες όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μου αρέσουν, όπως σε κάθε φίλαθλο που του αρέσει το ποδόσφαιρο. Βλέπω όταν έχω χρόνο. Τώρα λόγω οικογένειας, δεν βλέπω ούτε καν μπάσκετ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα