«Και τώρα... σπριντ, για να είμαστε έτοιμοι στο τζάμπολ!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Και τώρα... σπριντ, για να είμαστε έτοιμοι στο τζάμπολ!»

bet365

H Δόξα Λευκάδας θα είναι η 14η ομάδα της Basket League και ο Πρόεδρος της, Σταύρος Κουκουμπρής, μιλάει στο gazzetta.gr για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και υπόσχεται να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε η ομάδα του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Α1 Κατηγορίας.

Η εδική Επιτροπή Αδειοδότησης που είχε συσταθεί για να αποφασίσει ποια ομάδα θα αντικαταστήσει την Κηφισιά στην Basket League έδωσε τις τρεις από τις πέντε ψήφους της στην Δόξα Λευκάδας, που κέρδισε το Ηράκλειο 3-2 παίρνοντας την 14η θέση του πρωταθλήματος.

Τα χαρμόσυνα νέα, φυσικά, έφτασαν πολύ γρήγορα στο νησί του Ιονίου Πελάγους και ο πρόεδρος της Δόξας, γεμάτος ικανοποίηση, δήλωσε μέσω του gazzetta.gr, πως πρόκειται για την δικαίωση μιας προσπάθειας πολλών χρόνων: «Έχουμε μάθει τα καλά νέα από τρίτους. ωστόσο. περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ. Για ένα νησί, όπως η Λευκάδα, η άνοδος στην Α1 κατηγορία αποτελεί τεράστιο επίτευγμα και δικαίωση για την προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων που δούλευαν εδώ και κάποια χρόνια με αυτό το στόχο, αλλά και για τη φίλαθλη κοινωνία των Ιονίων Νήσων, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου», δήλωσε «ισχυρός άνδρας» της Δόξας, που δραστηριοποιούνταν για πολλά χρόνια στο εξωτερικό γύρω από το real estate.

Ο Σταύρος Κουκουμπρής γνωρίζει πολύ καλά πως η ομάδα του δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεση της, μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά όπως υπογραμμίζει, ο σύλλογος έχει κάνει ήδη την απαραίτητη προεργασία για το άλμα στην Basket League: «Προετοιμαζόμασταν εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο της συμμετοχής μας στην Α1 Κατηγορά. Από τη στιγμή που θα επισημοποιηθεί, θα βάλουμε σε εφαρμογή το πλάνο μας. Γνωρίζουμε πως αυτή τη στιγμή έχουμε παρά πολύ δουλειά μπροστά μας και ελάχιστο χρόνο στη διάθεση μας. Γι' αυτό είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε όσο γρηγορότερα γίνεται όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, πολύ σύντομα μάλιστα, θα φτάσουν και οι πρώτες μεταγραφικές ενισχύσεις: «Είμαστε σε επαφή με ατζέντηδες για ξένους παίκτες και ήδη βρισκόμαστε κοντά σε δύο μεταγραφές ξένων παικτών εγγνωσμένης αξίας, ενώ στο αυριανό (14/9) Διοικητικό Συμβούλιο θα ξεκαθαρίσει και το θέμα του προπονητή».

Εκτός από το έμψυχο δυναμικό της Δόξας, θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, στο οποίο, στην πρεμιέρα της Basket League (5 Οκτωβρίου) θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ και θα ακολουθήσουν ο Ολυμπιακός την 3η αγωνιστική (22/10) και ο Παναθηναϊκός την 5η (5/11). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα σύμφωνα με τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας της χάρη στη συνεισφορά του Δήμου Λευκάδας: «Από σήμερα (13/9) κιόλας θα ξεκινήσουμε επαφές με τον Δήμο Λευκάδας, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό μας για να αρχίσουν άμεσα τα έργα βελτίωσης του γηπέδου, γιατί θα πρέπει να φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όπως ακριβώς τους αρμόζει, πρωταθλητές Ευρώπης όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός».

Τέλος ο Σταύρος Κουκουμπρής, αφού επανέλαβε ότι η Δόξα πήρε δίκαια την Wild Card για την Α1, άφησε αιχμές για όσους έλεγαν ότι η Λευκάδα είναι μόνο ένα νησί για διακοπές και ψάρεμα, έχοντας όμως χιουμοριστική διάθεση: «Είμαστε σε επαφή με χορηγούς που θέλουν να επενδύσουν στην ομάδα μας και θέλω να ελπίζω ότι η Δόξα Λευκάδας θα αποδείξει πως άξιζε, από όλες τις απόψεις, να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μπορεί κάποιοι να έλεγαν πως είμαστε ένα νησί για ψάρεμα και διακοπές, ωστόσο η απήχηση του αθλήματος στη Δυτική Ελλάδα και η στήριξη από όλες τις γύρω περιοχές, αποδεικνύει πως εκπροσωπούμε ένα πολύ μεγάλο γεωγραφικό κομμάτι της χώρας, χωρίς ομάδα μπάσκετ στα σαλόνια της Α1. Γι' αυτό πολύ δίκαια και σωστά μας δόθηκε η Wild Card. Τώρα κάποιο άλλοι μπορούν να πάνε για ψάρεμα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα