Πρίφτης: «Να μάθουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο» (vid)

Πρίφτης: «Να μάθουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο» (vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Πρίφτης: «Να μάθουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο» (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και παρατήρησε πως πρέπει ν' αποκτήσουν καλύτερη χημεία και να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά.

Ο τεχνικός του Άρη ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι μια σπουδαία ομάδα. Έχει αρκετές απουσίες αλλά ανεξάρτητα από αυτό έχει την ποιότητα. Εμείς ήμασταν ανθεκτικοί για ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι η διαφορά ήταν ουσιαστικά το δίποντο. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια εξαιρετική ομάδα στο να διαβάζει το σκριν στην μπάλα, κυρίως γιατί έχει αυτούς τους δύο παίκτες τον Ντε Κολό και τον Τεόντοσιτς. Η διαφορά ήταν στο δίποντο που είχε 70%... Αυτό έχει να κάνει με την πάσα και τους δύο αυτούς παίκτες, που είναι εξαιρετικά δημιουργικοί και παραγωγικοί στο να βάλουν τους υπόλοιπους παίκτες στο παιχνίδι και να δώσουν εύκολα καλάθια. Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας όπως είναι το επόμενο και το μεθεπόμενο. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά. Πρέπει να βρούμε τις επί μέρους συνεργασίες δύο και τριών παικτών. Πρέπει να μάθουμε περισσότερο ο ένας τον άλλον, κυρίως οι Έλληνες με τους ξένους. Να προσαρμοστούν λίγο οι καινούργιοι παίκτες επιθετικά και αμυντικά. Αμυντικά θεωρώ πως έχουμε αναπτύξει έναν προσανατολισμό σε ένα καλό επίπεδο. Αυτό το κομμάτι χρειάζεται να το κάνουμε ακόμα πιο δυνατό και ταυτόχρονα να δείξουμε πιο εμφανή σημάδια βελτίωσης στην επίθεση, όπου εκεί πιστεύω πως χρειάζεται και περισσότερος χρόνος. Εύχομαι καλή σεζόν στην ΤΣΣΚΑ και στον Δημήτρη και θέλω να τους συγχαρώ ξανά για την εξαιρετική περσινή τους πορεία.

Ο κόσμος είναι πραγματικά πολύ κοντά μας και πάντα μας ενθαρρύνει και με την παρουσία του, αλλά και με την συμπεριφορά του. Ο ΑΡΗΣ είναι ιδιαίτερη ομάδα και αυτή η ιδιαιτερότητα έχει να κάνει με την παρουσία και την συνεισφορά του κόσμου σε ότι γίνεται μέσα στις τέσσερις γραμμές. Πιστεύω πως αυτή είναι η διαφορά του ΑΡΗ με τις άλλες ομάδες. Δεν είμαι ικανοποιημένος και δεν πρέπει να είμαι από το σημερινό φιλικό. Πρέπει να φτιάξουμε αυτό το αίσθημα πείνας… Να είμαστε αχόρταγοι, να μην είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι για να μπορούμε να κρατάμε ζωντανή την λέξη που έχει να κάνει με την βελτίωση και την πρόοδο. Πρέπει να είμαστε πεινασμένοι και να το διατηρήσουμε αυτό όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και αμυντικά και επιθετικά. Ναι είχαμε δύο απουσίες, αλλά αυτό δεν το επικαλούμαι. Η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο ήταν ικανή να κάνει ένα καλό ματς. Σίγουρα με την προσθήκη των δύο παικτών (σ.σ. Marble, Sanikidze) θα είμαστε θεωρητικά τουλάχιστον και στο κομμάτι της κούρασης, αλλά και της ποιότητας καλύτεροι. Είναι ανούσιο, όμως, να λέμε πολλά εκτός γραμμών».

Ο Σπύρος Μούρτος από την πλευρά του: «Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΤΣΣΚΑ σε όλες τις διοργανώσεις της και σε εμάς μια καλή χρονιά με υγεία. Το σημερινό φιλικό και το επόμενο με τον Ολυμπιακό είναι τα δύο πιο δύσκολα φιλικά στην προετοιμασία μας, όσον αφορά την ποιότητα και την ένταση του αντιπάλου. Σήμερα παίζαμε με την καλύτερη ομάδα pick n roll αλλά και την ικανότητα να πασάρουν και να κυκλοφορούν την μπάλα πολύ γρήγορα. Αυτό μας έκανε να δουλέψουμε διπλά και τριπλά τόσο στην μπάλα όσο και πίσω από την μπάλα. Έπρεπε να δουλέψουμε πάρα πολύ αμυντικά. Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά επιθετικοί … Βάλαμε κάποια σουτ και ήμασταν μπροστά. Η ΤΣΣΚΑ, όμως, μας οδήγησε σε 16 λάθη. Δεν είχαμε πολύ καλή δημιουργία και πιστεύω πως είχαμε έλλειψη επικοινωνίας κάποια στιγμή και για αυτό μείναμε στους 65 πόντους. Το μυαλό μας είναι να δουλέψουμε σκληρά στην συνέχεια της προετοιμασίας μας. Έχουμε μπροστά μας ένα ταξίδι στην Αθήνα και ένα πολύ δύσκολο φιλικό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα