Τρία χρόνια είχε να κερδίσει η Δανία!

Τρία χρόνια είχε να κερδίσει η Δανία!

Προτού επικρατήσει της Γερμανίας 106-102 ύστερα από τρεις παρατάσεις για την προκριματική φάση του Eurobasket του 2017 η Δανία είχε να κερδίσει από τον Αύγουστο του 2013. 

Τρία χρόνια είχε να κερδίσει η Δανία!

Αναμφισβήτητα οι Σκανδιναβοί πέτυχαν την μεγαλύτερη έκπληξη των Προκριματικών του Eurobasket χτες (10/9) το βράδυ και πανηγύρισαν για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, αφού η τελευταία τους νίκη ήταν αυτή επί του Λουξεμβούργου με 87-58 για την προκριματική φάση του Eurobasket του 2015 στις 16 Αυγούστου του 2013.

Πριν τον άθλο τους απέναντι στην Γερμανία οι Δανοί φέτος στη διοργάνωση μετρούσαν τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με μέσο διαφοράς 21.6 πόντους. Είχαν ηττηθεί 101-74 από τους Γερμανούς στην πρώτη συνάντηση τους, 90-72 από την Ολλανδία και 86-66 από την Αυστρία.

Αυτή τη νίκη μάλιστα την είχε προβλέψει ο Άλαν Βοσκούιλ που ήταν ο πρώτος σκόρερ της Δανίας στην αναμέτρηση με 22 πόντους. «Το είχα πει όταν φτάσαμε στο γήπεδο. Θα κερδίσουμε γιατί είναι τα γενέθλια μου και κερδίσαμε. Είναι ένα εξαιρετικό δώρο. Αυτή η νίκη δείχνει πόσο παλεύουμε σαν ομάδα αλλά και πως έχουμε καρδιά. Δεν τα παρατήσαμε, ήρθαμε για να κερδίσουμε», δήλωσε μετά το παιχνίδι έχοντας γιορτάσει ονειρικά τα 30α γενέθλια του. 

Best of internet