Οι «Ρώσοι» της Μπαρτσελόνα αποκαλύπτονται

Οι «Ρώσοι» της Μπαρτσελόνα αποκαλύπτονται

Αλέξανδρος Καραλής
Οι «Ρώσοι» της Μπαρτσελόνα αποκαλύπτονται

bet365

Ταϊρίς Ράις, Βίκτορ Κλαβέρ και Πέτερι Κοπόνεν μπορεί να είναι από τους καινούριους στους «μπλαουγκράνα», ωστόσο οι 3 τους γνωρίζονται από την κοινή τους περιπέτεια στην ομάδα της Χίμκι.

Ο Αμερικανός γκαρντ κι ο Φινλανδός πλέι μέικερ ήταν συμπαίκτες για δύο χρόνια στην ομάδα της Χίμκι, ενώ ο Βίκτορ Κλαβέρ πέρασε κι αυτός για λίγο από τη Χίμκι, πριν αλλάξει... στρατόπεδο για λογαριασμό της Λοκομοτίβ.

Οι 3 τους γνωρίζονται πολύ καλά από την παρουσία τους στη Ρωσία αυτά τα χρόνια και μιλώντας στο επίσημο site της Μπαρτσελόνα, σκιαγράφησαν το προφίλ ένας του άλλου.

«Είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης. Ένας παίκτης που εμπλέκεται πολύ στο παιχνίδι της ομάδας. Σε προσωπικό επίπεδο περνάγαμε πολύ χρόνο μαζί, λατρεύει τα πάρτι και το NBA. Είναι ένας τύπος που θες να έχεις στην ομάδα σου», σημείωσε ο Κλαβέρ για το Ράις, ενώ για τον Κοπόνεν είπε:

«Είναι ένας καθαρός σκόρερ, με υψηλά ποσοστά. Είναι ένας δολοφόνος στο γήπεδο αλλά ως άνθρωπος είναι ήσυχος και απλός. Είναι ένας άνθρωπος που προσθέτει πολλά στο ρόστερ.»

Ο Ράις με τη σειρά του μίλησε για του δυο συμπαίκτες του, σχολιάζοντας για τον Κλαβέρ: «Οι τρεις μήνες με τον Κλαβέρ στη Χίμκι ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Είναι ένας φοβερός άνθρωπος και γίναμε πολύ καλοί φίλοι έξω από το γήπεδο, γεγονός που μας βοήθησε και στους αγώνες. Το να παίξω ξανά μαζί του στην Μπαρτσελόνα είναι πολύ ωραίο».

Ο έτερος πρώην γκαρντ της Χίμκι, Κοπόνεν, έπλεξε κι αυτός με τη σειρά του το εγκώμιο του Ισπανού φόργουορντ: «Πήγε για τρεις μήνες στο NBA, γύρισε και μας βοήθησε πολύ στο πρωτάθλημα. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ, να αμυνθεί, να διεισδύσει κι ό,τι του ζητήσει ο προπονητής. Η προηγούμενη του χρονιά στη Λοκομοτίβ ήταν εξαιρετική και θα είναι μια καλή χρονιά μαζί του.»

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα