Το ρεκόρ καριέρας του Γιαο Μινγκ (vid)

Το ρεκόρ καριέρας του Γιαο Μινγκ (vid)

Κώστας Κουκούσης
Το ρεκόρ καριέρας του Γιαο Μινγκ (vid)

bet365

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2004 οι Ατλάντα Χοκς είχαν αποφασίσει να παίξουν σκληρά τον Γιαο Μινγκ για να τον κρατήσουν μακριά από το καλάθι τους αλλά τελικά μόνο αυτό δεν κατάφεραν.

Η στρατηγική τους είχε τελείως αντίθετα αποτελέσματα, αφού ο Κινέζος σέντερ των Χιούστον Ρόκετς έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας τους ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 41 πόντους (15/21 δίποντα, 11/13 βολές), 16 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κοψίματα.

«Με χτυπούσαν συνέχεια και αυτό δεν μου άρεσε καθόλου», είχε πει τότε μετά το παιχνίδι ο Γιαο Μινγκ που είχε στείλει στον πάγκο με έξι φάουλ τόσο τον βασικό σέντερ των Χοκς Τζόελ Πρίμπιλα όσο και τον Ζέλικο Ρέμπρατσα που ήταν το back up του.

Η μεγαλειώδης εμφάνιση του είχε οδηγήσει τους Ρόκετς στη νίκη με 123-121 μετά από τρεις παρατάσεις. Παρότι συνολικά έμεινε στο παρκέ 50 λεπτά δεν έμοιαζε καθόλου κουρασμένος και στην τρίτη σκόραρε τους έξι πρώτους πόντους του Χιούστον. Φυσικά η παρουσία του ήταν καθοριστική και στο τέλος, αφού με δικό του σουτ η ομάδα του πέρασε μπροστά 122-121 23 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

 

NBA Τελευταία Νέα