ΜακΓκρέιντι: «Η κληρονομιά του Γιάο έφερε το μπάσκετ στην Κίνα!»

ΜακΓκρέιντι: «Η κληρονομιά του Γιάο έφερε το μπάσκετ στην Κίνα!»

Αλέξανδρος Καραλής
ΜακΓκρέιντι: «Η κληρονομιά του Γιάο έφερε το μπάσκετ στην Κίνα!»

bet365

Την προσεχή Παρασκευή (09/09) ο Γιάο Μινγκ θα γίνει μέλος του Hall Of Fame του NBA και με την ευκαιρία αυτή, ο παλιός του συμπαίκτης, Τρέισι ΜακΓκρέιντι, αποθέωσε τον Κινέζο γίγαντα!

Ο Γιάο ήταν ένας από τους τελευταίους (αν όχι ο τελευταίος) κυρίαρχους σέντερ στο πρωτάθλημα του NBA κι ο Τ-Μακ το αναγνωρίζει αυτό, «βγάζοντάς του το καπέλο», ενόψει της εισαγωγής του Κινέζου στο Hall Of Fame του NBA.

«Δεν είδαν τον Μάικλ Τζόρνταν να παίζει, είδαν εμάς, είδαν τον Γιάο (σσ. οι Κινέζοι). Πρέπει να καταλάβετε ότι πριν από αυτόν, το μπάσκετ δεν ήταν δημοφιλές στην Κίνα. Είχα κάνει ταξίδια εκεί πριν μπει στο πρωτάθλημα και το μπάσκετ δεν ήταν στην κινέζικη κουλτούρα. Τώρα, υπάρχουν πάνω από 300 εκ. άνθρωποι στην Κίνα, που πάιζουν εξαιτίας του Γιάο», σημείωσε ο Αμερικανός πρώην συμπαίκτης του Γιάο στους Ρόκετς και έκλεισε λέγοντας πως:

«Το είδα και το ένιωσα. Αυτή ήταν η κληρονομιά του Γιάο. Έφερε το μπάσκετ του NBA στην Κίνα και θα είμαι για πάντα ευγνώμων που ήμουν μέρος όλου αυτού. Συνέστησε στην Κίνα τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι. Αυτή ήταν η επίδραση του Γιάο. Ήμουν σε δέος!»

 

NBA Τελευταία Νέα