Φιλ Τζάκσον: «Σκέφτηκα να ανταλλάξω τον Κόμπι!»

Φιλ Τζάκσον: «Σκέφτηκα να ανταλλάξω τον Κόμπι!»

Αλέξανδρος Καραλής
Φιλ Τζάκσον: «Σκέφτηκα να ανταλλάξω τον Κόμπι!»

bet365

Ο πρώην τεχνικός των «Λιμνανθρώπων» παραδέχθηκε σε συνέντευξή του πως κάποτε σκέφτηκε να κάνει το... έγκλημα και να ανταλλάξει τον Κόμπι Μπράιαντ στους Πίστονς για τον Γκραντ Χιλ!

Η ιστορία αυτή έγινε στη διάρκεια της σεζόν 1999-2000 όταν ο νεαρός ακόμη Κόμπι ήταν στη σκιά του Σακίλ Ο'Νίλ, που ήταν το απόλυτο αφεντικό των Λέικερς εκείνη την περίοδο.

Ο Φιλ Τζάκσον αποκάλυψε πως σε εκείνη τη φάση ο Κόμπι συνομίλησε με το θρύλο της ομάδας του Λος Άντζελες, Τζέρι Ουέστ, και του είχε διαμηνύσει ότι ήθελε να γίνει ανταλλαγή και να αλλάξει ομάδα! Ο Φιλ Τζάκσον εξιστορεί:

«Όταν ο Κόμπι επέστρεψε από έναν τραυματισμό, ήμουν λίγο απρόθυμος να κάνω μια μεγάλη αλλαγή στην ήδη νικηφόρα συνταγή μας. Οπότε έκρινα ότι ο Κόμπι θα ξεκινούσε από τον πάγκο. "Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως παίκτη του πάγκου, δεν θέλω να γίνω γνωστός ως τέτοιος", έλεγε ο Μπράιαντ τότε. Ένας 20χρονος παίκτης που τον ενδιέφερε η κληρονομιά του, ίσως ήταν μια ένδειξη από το τι ερχόταν στο μέλλον», τόνισε αρχικά ο διοικητικός ηγέτης των Νιου Γιορκ Νικς και συνέχισε:

«Δυο βδομάδες αργότερα, συνεχίζαμε να κερδίζουμε κι ο Σακίλ ήταν εξαιρετικός. Αλλά ο Κόμπι είχε κατά μέσο όρο 19 πόντους ανά παιχνίδι. Οπότε ο Κόμπι κάλεσε τον Τζέρι Ουέστ και του είπε ότι ήθελε να γίνει ανταλλαγή. Φυσικά, ο Τζέρι μου είπε γι' αυτή τη συζήτηση και για μερικά λεπτά σκέφτηκα να καλέσω τους Πίστονς σχετικά με μία ανταλλαγη Κόμπι - Γκραντ Χιλ που είχαν προτείνει! Για λίγα δευτερόλεπτα μόνο. Το γεγονός ότι ο Κίμπι έβλεπε ήδη τον εαυτό του ως έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA, με έκανε να σκεφτώ ότι με την πάροδο του χρόνου πράγματι θα πετύχαινε το στόχο αυτό.»

Έτσι, η ανταλλαγή που θα άλλαζε σίγουρα το ρου της ιστορίας του NBA δεν έγινε ποτέ κι ο «Black Mamba» έμεινε για πάντα Λέικερ και κατάφερε να εξελιχθεί σε θρύλο όλου του πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα