«Εκείνη τη μέρα ξύπνησε το θηρίο...»

Αλέξανδρος Καραλής
«Εκείνη τη μέρα ξύπνησε το θηρίο...»

bet365

Μπορεί να μην τους... πάμε, να τους θεωρούμε «αχώνευτους», θεατρίνους και πολλά άλλα, ωστόσο οι Ισπανοί έχουν σπουδαία μπασκετική παιδεία και φρόντισαν να το δείξουν μια ακόμη φορά, με την ACB να θυμάται τη μέρα που η Ελλάδα κέρδισε της ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ της Σαϊτάμα το 2006.

Η ACB δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα μεγάλο αφιέρωμα στη νίκη της Ελλάδας επί των ΗΠΑ στην Ιαπωνία για τον ημιτελικό που «ξύπνησε το θηρίο» και άνοιξε το δρόμο των Ισπανών για το χρυσό μετάλλιο.

«Η Ελλάδα γκρέμισε, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, τις Ηνωμένες Πολιτείες στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιαπωνία, ανοίγοντας το δρόμο για το χρυσό των Ισπανών. Ήταν τέτοια η αμερικανική καταστροφή, που τους προκάλεσε μια αντίδραση θυμού που διαρκεί μέχρι σήμερα, μετρώντας 76 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα. Εκείνη τη μέρα ξύπνησε το θηρίο!», ήταν το εισαγωγικό κείμενο της ACB, που εξυμνεί το ελληνικό έπος.

«Ελληνικό έπος!», «Η Ελλάδα έδωσε ένα μεγάλο μάθημα στις ΗΠΑ», «Η Ελλάδα γκρέμισε τα όνειρα της Dream Team», είναι μερικοί από τους τίτλους που χρησιμοποίησαν οι Ισπανοί στο αφιέρωμά τους, σ' ένα τουρνουά που θα μείνει αξέχαστο σε πολλούς για διαφορετικού λόγους!

 

Τελευταία Νέα