Μαζί με την Κύμη και στην Α1

Αλέξανδρος Καραλής
Μαζί με την Κύμη και στην Α1

bet365

Η Κύμη ετοιμάζεται για την παρθενική της σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 και η ομάδα αναφέρθηκε στις 5... παλιοσειρές που θα παίξουν στην μεγάλη κατηγορία.

Οι Παναγιώτης Κατράνας, Θάνος Κωνσταντόπουλος, Σταύρος Τουτζιαράκης, Αλέξανδρος Σιγκούνας και Γιάννης Ψάθας βρίσκονταν στο ρόστερ της ομάδας από την Εύβοια και την περσινή σεζόν και θα συνεχίσουν στην Κύμη και στην Α1.

Το κείμενο της Κύμης:

«Μετά και την έλευση των Μόργκαν και Σταμάτη, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης είναι υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις, με το ρόστερ να φαίνεται εξαιρετικά δυνατό. Οι μεταγραφικές προσθήκες έχουν ήδη παρουσιαστεί, οπότε μένει λοιπόν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, η παρουσίαση των πέντε παλιοσειρών της Κύμης. Αναφερόμαστε στους πέντε παίκτες που ήταν και πέρσι στο δυναμικό της ομάδας και κέρδισαν με ....το σπαθί τους την παραμονή τους στο ρόστερ.

Πρώτος λοιπόν ο Παναγιώτης Κατράνας, ο παλιότερος πλέον παίκτης της ομάδας, καθώς η φετινή σεζόν θα είναι η τέταρτη διαδοχική του με την φανέλα της Κύμης. Ο Κατράνας ήρθε στον Γυμναστικό Σύλλογο την σεζόν 2013/14 στην Γ΄ Εθνική, αποτελώντας πολύ δυνατή μεταγραφή για μια νεοφώτιστη επαρχιακή ομάδα. Ο ίδιος φρόντισε να επιβεβαιώσει άμεσα την ποιότητα του μέσα στο παρκέ, αφού πολύ γρήγορα έγινε ένας από τους ηγέτες της ομάδας του κόουτς Μπρατσιάκου, ειδικά στον επιθετικό τομέα. Το ίδιο άμεσο ήταν και το δέσιμο του με τον φίλαθλο κόσμο της Κύμης, αποτελώντας διαχρονικά έναν από τους πλέον αγαπητούς παίκτες.

Δεύτερος σε παλαιότητα είναι ο Θάνος Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύμη από την σεζόν 2014/15 και την Β΄ Εθνική. Ο Κωνσταντακόπουλος ήρθε στην ομάδα ως ένας παίκτης-πολυεργαλείο που αγωνιζόταν ως δυαροτριάρι και ειδικευόταν στην άμυνα. Με τις εμφανίσεις του επιβεβαίωσε τον παραπάνω χαρακτηρισμό, ενώ πράγματι ήταν εξαιρετικός στον αμυντικό τομέα. Φανέρωσε όμως και άλλες πτυχές στο παιχνίδι του, αφού αυτά τα δύο χρόνια αγωνίστηκε σε πολλά παιχνίδια ως πόιντ γκαρντ, δίνοντας επιπλέον λύσεις στην οργάνωση του παιχνιδιού. Μάλιστα, όταν χρειαζόταν δήλωνε «παρών» και εκτελεστικά, όπως για παράδειγμα στο καθοριστικό για την άνοδο στην Α1 εκτός έδρας ματς με τον Εθνικό. Τότε, παίζοντας με απαράμιλλο πάθος, έβαλε 16 πόντους με τρία στα τρία τρίποντα, αποτελώντας το «κλειδί» για την τελική νίκη!

Ο Σταύρος Τουτζιαράκης ήρθε πέρσι στον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης μετά από τρία χρόνια στο εξωτερικό και έγινε κατευθείαν η «κολώνα» της ομάδας μέσα στην ρακέτα. Αποτέλεσε κατά κοινή ομολογία τον κορυφαίο ψηλό της Α2, καθώς επιθετικά ήταν ασυναγώνιστος, αποτελώντας «άλυτο γρίφο» για τις αντίπαλες άμυνες, ενώ τελείωσε τα περισσότερα ματς με νταμπλ νταμπλ(διψήφιο αριθμό πόντων και ριμπαουντ). Η παρουσία του στην Α1 με την φανέλα της Κύμης δεν τέθηκε ποτέ εν αμφιβόλω, αφού αμφότερες οι πλευρές ήταν απόλυτα ικανοποιημένες από την συνεργασία. Το προπονητικό επιτελείο στηρίζει πολλά πάνω του και για το φετινό πρωτάθλημα, αφού αποτελεί κομβικό παίκτη στον σχεδιασμό της ομάδας.

Τέταρτος παίκτης που παρέμεινε από το περσινό ρόστερ ο Αλέξανδρος Σιγκούνας, ο οποίος θα αγωνιστεί για 2η διαδοχική χρονιά στην Κύμη. Ο 28χρονος φοργουορντ κουβαλούσε στις ...αποσκευές του ερχόμενος στην ομάδα πολλές εμπειρίες από την Α1, την Α2, αλλά και από το εξωτερικό. Αυτήν την εμπειρία την κατέθεσε στο παρκέ, όντας καθοριστικός σε πολλά ματς. Ειδικά στον 2ο γύρο πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις και ήταν από τους πολυτιμότερους παίκτες της κατηγορίας. Αξιομνημόνευτο είναι το τρίποντο του στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με τον Εθνικό, με το οποίο η Κύμη «δραπέτευσε» από την Καλλιθέα με την νίκη.

Κλείνουμε με τους παίκτες από το περσινό ρόστερ με τον Γιάννη Ψαθά, ο οποίος επίσης θα αγωνιστεί για 2η διαδοχική χρονιά στην ομάδα της Εύβοιας. Ο Ψαθάς ήρθε στην Κύμη μετά από δύο σεζόν στην Α1 με την Κηφισιά, όπου είχε εξαιρετική παρουσία. Την περσινή χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά στην συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό και δεν κατάφερε να παρουσιάσει το πραγματικό του αγωνιστικό πρόσωπο. Παρ' όλα αυτά, στα παιχνίδια που ήταν καλά και αγωνίστηκε έδειξε το ταλέντο του, ειδικά στην άμυνα, ενώ έδωσε το παρών στα τελευταία κρίσιμα ντέρμπι και είχε συνεισφορά στην επίτευξη της ανόδου. Είναι δεδομένα ένας παίκτης με αναμφισβήτητη ποιότητα και με βασικά γνωρίσματα την αγωνιστική πειθαρχία και τον άψογο επαγγελματισμό. Με την παρουσία του στην Κηφισιά έχει δείξει ότι το πρωτάθλημα της basket league του ταιριάζει, οπότε περιμένουμε να είναι πολύ καλύτερος φέτος και να αποτελέσει και αυτός πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του κόουτς Μπρατσιάκου.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα