Ποιος είναι ο καλύτερος dunker όλων των εποχών; (poll)

Κώστας Κουκούσης
Ποιος είναι ο καλύτερος dunker όλων των εποχών; (poll)

bet365

Στο ΝΒΑ κατά καιρούς έχουμε δει παίκτες να κάνουν απίθανα καρφώματα αλλά ακόμα αναρωτιόμαστε ποιος είναι αυτός που έκανε τα καλύτερα; Το gazzetta.gr σε προκαλεί να τον αναδείξεις με την ψήφο σου!

Τζούλιους Έρβινγκ; Μάικλ Τζόρνταν; Ντομινίκ Ουίλκινς; Σον Κεμπ; Κόμπι Μπράιαντ; Βινς Κάρτερ; Μπλέικ Γκρίφιν; Τζέραλντ Γκριν ή μήπως οι πιο καινούργιοι Ζακ ΛαΒίν και Αααρόν Γκόρντον; Εσύ αποφασίζεις αλλά πριν πούμε λίγα πράγματα για τον καθένα να σημειώσουμε πως ως κριτήριο έχουμε θέσει τόσο τα καρφώματα τους κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και αυτά στον σχετικό διαγωνισμό του All Star Game.

Τζούλιους Έρβινγκ

Ο πρωτοπόρος του... σπορ των καρφωμάτων! Ο πιο θεματικός παίκτης που είχε το ΝΒΑ μέχρι φυσικά να εμφανιστεί ο Μάικλ Τζόρνταν και να πάει την όλη υπόθεση σε άλλο επίπεδο. To κάρφωμα του που έμεινε στην ιστορία είναι το «Rock the Baby» με το οποίο είχε αναγκάσει τον Μάικλ Κούπερ τον Λέικερς να αλλάξει γνώμη στον αέρα και τελικά να μην επιχειρήσει να τον κόψει γιατί κατάλαβε πως θα τον κάρφωνε και αυτόν μαζί με τη μπάλα.

Μάικλ Τζόρνταν

Ο άνθρωπος που πραγματικά πετούσε! Όταν σηκωνόταν για να καρφώσει δεν γινόταν να τον σταματήσει κανείς τουλάχιστον τα πρώτα 10 χρόνια της καριέρας του γιατί όταν μεγάλωσε βρέθηκαν 1-2 που τα κατάφεραν αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ότι και να πει κανείς για τον «Air» και τα καρφώματα του είναι λίγο. Έδωσε ένα απίθανο show στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 1987 όπου κάρφωσε για πρώτη φορά πατώντας από την γραμμή των βολών, ενώ το κάρφωμα του που μας έχει μείνει από αγώνα είναι αυτό στα μούτρα του Πάτρικ Γιούιν όταν εκτός από τη μπάλα έβαλε και τον αγκώνα του μέσα στο καλάθι.

Ντομινίκ Ουίλκινς

Στους διαγωνισμούς που συμμετείχε θαυμάζαμε τους «ανεμόμυλους» του και τη δύναμη με την οποία κάρφωνε. Εντός αγώνων λυπόμασταν όποιον βρισκόταν στον δρόμο του γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να τον αποτρέψει από το να καρφώσει. Ο «Human Hilight Film» έβρισκε πάντα τον τρόπο να αποφεύγει τους αντιπάλους του στον αέρα όπως σε ένα παιχνίδι κόντρα στους Μπακς όπου μαζεύτηκαν τρία άτομα για να τον σταματήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σον Κεμπ

Ο τρόπος που αντιδρούσε μετά από κάθε κάρφωμα ήταν εξίσου εντυπωσιακός με αυτό. Είχε μεγάλο ρεπερτόριο καθώς κάρφωνε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και μετέτρεπε κάθε κάρφωμα του σε υπερπαραγωγή με το σόου που έδινε στη συνέχεια. Δείτε αυτό πάνω από τον Άλτον Λίστερ των Ουόριορς στα πλέι οφς του 1992 και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Κόμπι Μπράιαντ

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να το είχατε ξεχάσει αλλά όσο άντεχαν τα πόδια του μας είχε προσφέρει πάρα πολλά εντυπωσιακά καρφώματα. Με κάθε ευκαιρία απογειωνόταν και ξεσήκωνε το κοινό και σε περίπτωση που δεν το θυμάστε έχει περάσει πάνω από τον Ντουάιτ Χάουαρντ για να καρφώσει. Όχι σε διαγωνισμό, σε παιχνίδι!

Βινς Κάρτερ

Στην περίπτωση του ότι και να πούμε θα είναι πραγματικά πολύ λίγο. Μετέτρεπε κάθε αγώνα των Ράπτορς σε προσωπικό διαγωνισμό καρφωμάτων, σε αυτόν του All Star Game το 2000 εκμηδένισε τον ανταγωνισμό δίνοντας ίσως την κορυφαία ατομική παράσταση στην ιστορία του θεσμού και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το κάρφωμα που πέρασε πάνω από τον Φρέντερικ Βάις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ!

Μπλέικ Γκρίφιν

Μέχρι να κάνει την εμφάνιση του είχαμε χρόνια να δούμε έναν τόσο καλό dunker στο ΝΒΑ. Μας έδειξε άμεσα πως θα γρήγορα θα συμπεριληφθεί ανάμεσα στους κορυφαίους του είδους. Κέρδισε τον διαγωνισμό στο All Star Game πηδώντας πάνω από ένα αυτοκίνητο και το καρφώματα του που θυμόμαστε ακόμα από αγώνα είναι αυτά πάνω από τον Τιμοφέι Μοζγκόφ και τον Κέντρικ Πέρκινς.

Τζέραλντ Γκριν

Ίσως να μην έχει υπάρξει ποτέ άλλος παίκτης με τέτοιες αλτικές ικανότητες στο ΝΒΑ. Κάθε κάρφωμα του είναι κανονική πτήση και ενίοτε ξεχνάει να προσγειωθεί όπως τότε που το κεφάλι του έφτασε πάνω από το στεφάνι.

Ζακ ΛαΒίν- Αααρόν Γκόρντον

Όπως καταλαβαίνετε αυτοί οι δυο βρίσκονται εδώ για το απίθανο σόου που μας χάρισαν στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game και επειδή είναι το μέλλον του... σπορ των καρφωμάτων. Εντός αγώνων έχουνε κάνει πολύ ωραία καρφώματα αλλά ακόμα όχι κάτι που θα μας χαραχτεί μια για πάντα στο μυαλό. Δεν ανησυχούμε όμως γιατί είναι αναπόφευκτο. Αργά ή γρήγορα θα το δούμε και από τους δυο.

 

NBA Τελευταία Νέα