Έκανε πρόταση στον Μπεν Γκόρντον η Εφές (vids)

Έκανε πρόταση στον Μπεν Γκόρντον η Εφές (vids)

Κώστας Κουκούσης
Έκανε πρόταση στον Μπεν Γκόρντον η Εφές (vids)

bet365

Η καριέρα του Μπεν Γκόρντον στο ΝΒΑ έχει πάρει την κάτω βόλτα εδώ και χρόνια και έτσι η Εφές πιστεύει πως μπορεί να τον πείσει να αφήσει για πρώτη φορά τις ΗΠΑ και να έρθει στην Ευρώπη.

Έτσι τουλάχιστον αναφέρουν δημοσιεύματα στην Τουρκία. Βέβαια η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν έχει να χάσει τίποτα και αν τελικά αποκτήσει τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ που έχει γεννηθεί στο Λονδίνο, έχει ρίζες από την Τζαμάικα και εκπροσωπεί την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, θα έχει προχωρήσει σε μία σπουδαία μεταγραφή.

Βέβαια το θέμα θα είναι εάν ο Γκόρντον στα 33 του θα είναι σε θέση να παίξει έστω και λίγο από το μπάσκετ που έπαιζε τα πρώτα χρόνια του στο ΝΒΑ όταν αποτελούσε μεγάλη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες και είχε φτάσει να σκοράρει πάνω από 20 πόντους ανά αγώνα.

Αφού πήρε το πρωτάθλημα στο NCAA με το Κονέκτικατ το 2004 επελέγη στο draft εκείνης της χρονιάς από τους Σικάγο Μπουλς στο νούμερο 3 και το 2005 ως rookie είχε αναδειχτεί ο καλύτερος έκτος παίκτης του πρωταθλήματος έχοντας μέσο όρο 15.1 πόντους.

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στη Vistabet

Τα επόμενα τρία χρόνια ήταν πότε βασικός πότε πενταδάτος αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία. Το 2006 με μέσο όρο 16.9 πόντους βοήθησε τους Μπουλς να επιστρέψουν στα πλέι οφς (όπου ανέβασε την παραγωγικότητα του στην επίθεση στους 21.0 πόντους) για πρώτη φορά μετά το 1998 και το 2007 έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του φτάνοντας τους 21.4 πόντους.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της έκανε και ρεκόρ καριέρας όταν σκόραρε 48 πόντους (6/12 τρίποντα) απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ χάρη στις εμφανίσεις του το Σικάγο πέρασε στον δεύτερο γύρο των πλέι οφς κάτι που είχε να κάνει από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος του πριν από εννιά χρόνια.

Κάτι τέτοιο πήγε να γίνει και το 2009 όμως οι Μπουλς αποκλείστηκαν από τους Σέλτικς 4-3 στον πρώτο γύρο σε μία σειρά που ήταν από τις καλύτερες που έχουμε δει ποτέ και στο δεύτερο παιχνίδι της οποίας ο Γκόρντον είχε φορτώσει το καλάθι της Βοστώνης με 42 πόντους (6/11 τρίποντα) ολοκληρώνοντας την με μέσο 24.3.

Εκείνο το καλοκαίρι είχε μείνει ελεύθερος και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Ντιτρόιτ Πίστονς όμως δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος παίκτης. Τα νούμερα του έπεσαν κατακόρυφα, αφού έφτασε ίσα ίσα να ξεπερνάει τους 10 πόντους ανά αγώνα στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην ομάδα με μόνη αναλαμπή τους 45 πόντους που είχε σημειώσει απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς με 9/9 τρίποντα (κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα τρίποντα χωρίς να χάσει ούτε ένα στην ιστορία του ΝΒΑ μαζί με τον Λατρέλ Σπρίουελ και μάλιστα το είχε ξανακάνει ως παίκτης των Μπουλς) τον Μάρτιο του 2012.

Από εκεί και πέρα πέρασε από τους Σάρλοτ Μπόμπκατς και τους Ορλάντο Μάτζικ όπου ήταν ακόμα χειρότερος και πέρυσι είχε ξεκινήσει τη σεζόν στους Γκόλντεν Στέιτ Ούοριορς οι οποίοι όμως τον άφησαν ελεύθερο μετά τα πρώτα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα