Το μεγάλο πλεονέκτημα και το μικρό(τερο) μειονέκτημα του Ολυμπιακού

Το μεγάλο πλεονέκτημα και το μικρό(τερο) μειονέκτημα του Ολυμπιακού

Το μεγάλο πλεονέκτημα και το μικρό(τερο) μειονέκτημα του Ολυμπιακού
Η έναρξη της προετοιμασίας πλησιάζει κι ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναφέρει κάποια στοιχεία για το ρόστερ του Ολυμπιακού σε σχέση με του βασικού του εν Ελλάδι, αντιπάλου

Μπορεί το καλοκαίρι των περισσότερων από μας να συνεχίζεται κανονικά, αλλά για τις ομάδες όπου να 'ναι ολοκληρώνεται. Σε λίγες μέρες ξεκινάει η προετοιμασία και ουσιαστικά μπαίνουν σε mood «χειμώνα».

Επειδή ζούμε στον κόσμο των συγκρίσεων (ακόμη και πορτοκάλια με μήλα συγκρίνουμε) ας κάνω μία προσπάθεια να «διαβάσω» τα ρόστερ των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις έχοντας σε σχέση με τον Παναθηναϊκό ένα τεράστιο πλεονέκτημα κι ένα (κάπως) μικρότερο μειονέκτημα.

Οι Πειραιώτες κράτησαν όλο τον βασικό τους κορμό κάτι που αποτελεί τεράστια επιτυχία και φυσικά βοηθά πολύ τον Σφαιρόπουλο. Ουσιαστικά οι δύο προσθήκες (Μπιρτς και Γκριν) θα έρθουν να «κολλήσουν» στους υπόλοιπους. Όταν όμως έχεις 14 ίδιους παίκτες τότε σαφέστατα αφενός είναι πιο εύκολο να εγκλιματιστούν οι δύο νεοφερμένοι και αφετέρου θα πάρει λιγότερο χρόνο.

Για να κατανοήσετε καλύτερα αυτό που λέω πετάγομαι νοητικά στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν κάνει πέντε μεταγραφές και οι τέσσερις (Μπουρούσης, Ρίβερς, Σίγκλετον, Τζέιμς) είναι από το υψηλότερο ράφι που υπάρχει. Για να γίνουν όμως ομάδα, θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τους «ερυθρόλευκους» αφού τα πολλά νέα πρόσωπα θα δυσχεράνουν το έργο του Πεδουλάκη.

Βέβαια επειδή ακριβώς πρόκειται για ποιοτικές προσθήκες με αρκετή εμπειρία είναι ένα θετικό στοιχείο μέσα στο συγκεκριμένο μειονέκτημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο χρόνος αφομοίωσης της φιλοσοφίας των προπονητών θα είναι απείρως μικρότερος σε σχέση με περασμένα χρόνια κι αιτία είναι η νέα μορφή της Euroleague.

Τι θέλω να πω... Δεν υπάρχει πλέον η πρώτη φάση κατά την οποία σίγουρα προκρίνονταν και είχαν και το περιθώριο λάθους δοκιμάζοντας πραγματάκια στο παρκέ. Πλέον κάθε ήττα θα κοστίζει, ειδικά αν είναι «εκτός προγράμματος».

Πάμε και στο μειονέκτημα του Ολυμπιακού. Επιμένω πως έπρεπε να αποκτηθεί «τεσσάρι».

Σέβομαι την απόφαση να μείνουν έτσι, αλλά δε γίνεται να μην την κρίνω. Επαναλαμβάνω τον φόβο μου πως ο Σφαιρόπουλος θα ψάχνει παίκτη τον Δεκέμβριο.

Όμως και στη θέση του σέντερ, υπάρχουν ερωτηματικά. Ο Πάτρικ Γιανγκ προέρχεται από 10 μήνες απραξίας και ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού. Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την αγωνιστική του κατάσταση παρά το γεγονός ότι γυμνάζεται σκληρά καθημερινά.

Ο Κεμ Μπιρτς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Euroleague και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο να καταλάβει τα κατατόπια της και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα είναι καλός σε ορισμένα ματς απέναντι κυρίως σε ομάδες με πολύ ψηλά σέντερ (Μπουρούσης, Τόμιτς, Ραντούλιτσα).

ΥΓ: Όσο ακατανόητο θεωρώ που δεν πήρε «τεσσάρι» ο Ολυμπιακός, άλλο τόσο είναι και η εμμονή του Παναθηναϊκού να προσθέσει ένα ακόμη. Πίσω από τον Νικ Καλάθη, ποιος θα παίξει; Ο Μποχωρίδης μένει και ίσως ο Παππάς ο οποίος όμως έχει περισσότερο το μυαλό του στο σκοράρισμα και λιγότερο στη δημιουργία. Ο Τζέιμς μόνο σε σενάριο ανάγκης θα μπορούσε να παίξει στον «άσο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.