Μπόγρης: «Αστεία σε κάποια χρόνια η Α1 με 6 Αμερικανούς»

Γιάννης Ράμμας
Μπόγρης: «Αστεία σε κάποια χρόνια η Α1 με 6 Αμερικανούς»

bet365

Ο Γιώργος Μπόγρης ήταν καυστικός για την αλλαγή στον κανονισμό ξένων & κοινοτικών στην Α1. Τι είπε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, για τον Παναθηναϊκό των Μπουρούση & Παππά, για την Εθνική Ομάδα και για πολλά άλλα.

Ο 27χρονος σέντερ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για...

...τη μετεγγραφή του στην Κανάριας: «Είναι μεγάλη υπόθεση ότι κάθε χρονιά κάνω ένα βήμα μπροστά. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω σε μια ομάδα φιλόδοξη, που έχει παρόμοιους στόχους με τους δικούς μου. Μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και να μεγαλώνουμε».

...τους στόχους της ισπανικής ομάδος: «Στόχος μας είναι το Κύπελλο κι 8άδα του Πρωταθλήματος. Φέτος παίζουμε επίσης για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο FIBA Champions League, και θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε έναν ωραίο όμιλο, είναι πρόσκληση να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

...τον συμπαίκτη του πια Φραν Βάσκεθ: «Μπορώ να μάθω πολλά απ' αυτόν, παίζουμε στην ίδια θέση, ταιριάζει το παιχνίδι μας. Θα δώσουμε ο ένας στον άλλον ποιοτικές ανάσες».

...τα σενάρια που υπήρχαν για τον Ολυμπιακό: «Άμα είναι να γίνει ο... γάμος, θα γίνει κάποια στιγμή. Θέλω να γυρίσω κάποια στιγμή πίσω στην Ελλάδα. Στον Ολυμπιακό δεν υπήρχαν οι συνθήκες που θα 'θελα, θα 'χα περιορισμένο χρόνο. Δεν ήταν κάτι επίσημο, όμως, γι' αυτό δεν προέκυψε και κάτι. Θα ήθελα να φορέσω τη φανέλα είτε του Ολυμπιακού, είτε του Παναθηναϊκού. Στον Ολυμπιακό ο ρόλος ήταν πολύ μειωμένος, δεν έψαχνα αυτό. Τα τελευταία 4 χρόνια παίζω πάνω από 20 λεπτά, στις ομάδες μου ήμουν βασικός. Σίγουρα λόγω των πολλών παιχνιδιών της φετινής σεζόν, θα 'χα ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Αλλά αν δεν τις είχα, θα πήγαινα πολύ πίσω. Δεν είμαι 20 χρόνων και θέλω να 'χω έναν σημαντικό ρόλο. Θέλω να 'χω ρόλο και να μην είμαι συμπληρωματικός. Στην Ισπανία σέβονται και τον Ευρωπαίο, και τον Ισπανό, σε αντίθεση με την Ελλάδα που πλέον θα παίζουν 6 Αμερικανοί».

...το αν υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα και το νέο κανονισμό με τους (μέχρι) 6 Αμερικανούς: «Δεν νομίζω ότι η νέα γενιά της Ισπανίας είναι καλύτερη απ' αυτή της Ελλάδος. Η... στροφή στους Αμερικανούς δε θα βοηθήσει το Πρωτάθλημα, θα γίνει ακόμη χειρότερο. Θεωρώ ότι θα πάρει την κατιούσα και σε κάποια χρόνια θα είναι αστείο το Πρωτάθλημα».

...το αν θα επηρεαστεί η Εθνική Ομάδα απ' την παραπάνω επιλογή: «Δύσκολα θα 'χουν ρόλους τα νέα παιδιά στις ομάδες τους κι η Εθνική θα προσπαθεί να ανακυκλώσει τους ίδιους γιατί δεν έχουμε δει τους νέους παίκτες να παίζουν στις ομάδες τους. Έτσι θα 'ναι δύσκολο να μπει στην Εθνική κάποιος. Θα ρίξει το επίπεδο του Έλληνα παίκτη αυτή η επιλογή. Θα γίνουμε σαν την Ιταλία, που τώρα στην Εθνική τους ομάδα έχουν μόνο 5 παίκτες».

...την αποτυχία της Εθνικής Ομάδος στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Είναι μεγάλο θέμα αυτό. Χάσαμε από μία πολύ καλή και διαβασμένη ομάδα, όπως η Κροατία. Έτσι είναι το μπάσκετ, δε γίνεται μόνο να κερδίζεις. Απ' την αρχή ήταν δύσκολο το πλάνο μας, δεν είχαμε πολλές επιλογές στους παίκτες και δε βρέθηκε ποτέ η χημεία. Οι Κροάτες ήταν καλύτερη, ομάδα και πέρασαν, είναι απλά τα πράγματα. Πολλοί παίκτες βλέπουν την Εθνική σαν αγγαρεία, ενώ ας πούμε, στη Σερβία διψάνε για να παίξουν με την ομάδα. Αυτό είναι σφάλμα των παικτών».

...τη μετεγγραφή του Γιάννη Μπουρούση στον Παναθηναϊκό: «Θεωρώ ότι ήταν πολύ έξυπνη κίνηση από τον Παναθηναϊκό. Πήρε έναν παίκτη ηγέτη, αλλά πρέπει να βρει χημεία με τ' άλλα παιδιά. Με συγκεκριμένες πεντάδες ο Μπουρούσης θα 'ναι εκπληκτικός στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν θα ταιριάξει με όλους γιατί θέλει πολύ τη μπάλα στα χέρια του».

...τον Νίκο Παππά του Παναθηναϊκού και τη νέα σεζόν: «Είναι η χρονιά του, έχει ρίξει πολύ δουλειά όλο το καλοκαίρι. Η περσινή χρονιά τον κράτησε λίγο πίσω, αλλά τον πείσμωσε. Φέτος θα ηγηθεί της προσπάθειας του Παναθηναϊκού μαζί με τον Γιάννη κι άλλα 2-3 παιδιά. Είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα».

...τη μετεγγραφή του Βλάντο Γιάνκοβιτς στη Βαλένθια: «Έκανε μία πολύ σωστή κίνηση απ' τη στιγμή που δεν υπήρχε ενδιαφέρον απ' τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι η Βαλένθια είναι πολύ καλή ομάδα, με δουλευταρά προπονητή που θα τον βοηθήσει ν' ανέβει ως παίκτης. Θα 'ναι μία χρονιά με μεγάλη πίεση, θα πάρει πολλά σίγουρα απ' τον Ρομέιν Σάτο που ανανέωσε κι είναι στοίχημα για ν' αποδείξει ότι ανήκει εκεί και ποιος πραγματικά είναι. Είναι χρονιά-κλειδί γι' αυτόν. Είναι μία αγορά που τη βλέπει όλος ο κόσμος. Μπορεί να χτίσει τ' όνομά του εκεί, να κάνει μία σπουδαία καριέρα».

...την πρόσληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα απ' τη Μπαρτσελόνα: «Απ' τις πιο σωστές επιλογές που έχει κάνει η Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι (Πασκουάλ) είναι απ' τους καλύτερους προπονητές που υπάρχουν, όμως, απ' τη στιγμή που αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα ήταν απ' τις καλύτερες επιλογές. Έχει δείξει τι μπορεί να κάνει σε υψηλό επίπεδο, ξέρει να διαλέγει παίκτες. Θα πάει φανταστικά και θα φέρει τίτλους, που της λείπουν τα τελευταία χρόνια. Καλή επιτυχία του εύχομαι και νομίζω θα πάει μέχρι τέλους σε όλες τις διοργανώσεις».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα