Ντεμιρέλ: «Το Ευρωμπάσκετ του χρόνου θα γίνει κανονικά στην Τουρκία!»

Αλέξανδρος Καραλής
Ντεμιρέλ: «Το Ευρωμπάσκετ του χρόνου θα γίνει κανονικά στην Τουρκία!»

bet365

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ σε συνέντευξή του τόνισε ότι το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ του 2017 θα διεξαχθεί κανονικά και χωρίς προβλήματα στην Τουρκία.


Ο Ντεμιρέλ υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη χώρα διεξαγωγής του επόμενου Ευρωμπάσκετ, καθώς όλα είναι υπό τον έλεγχο της FIBA.

Αναλυτικά, όπως ισχυρίστηκε: «Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, έχω λάβει πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Τόσο άνθρωποι των ομοσπονδιών όσο και σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρώπη έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους αλλά και τον θαυμασμό τους προς τους Τούρκους που πάλεψαν άφοβα εναντίον αυτής της παράνομης προσπάθειας. Εξήγησα πως ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας και οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν προσπαθήσει να εκστρατεύσουν εναντίον αυτής της παράνομης και ύπουλης οργάνωσης που έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στο κράτος τα τελευταία δύο χρόνια. Τους εξήγησα, επίσης, ότι αυτό δεν ήταν μια απόπειρα πραξικοπήματος που εκτελέσθηκε από τον τουρκικό στρατό, αλλά από την ίδια την ύπουλη οργάνωση.

Η Τουρκία, από κάθε άποψη, είναι μια χώρα που είναι συνυφασμένη με την Ευρώπη. Ακολουθούμε την πορεία του ιδρυτικού ηγέτη μας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Οποιαδήποτε ασυνέπεια που ενδέχεται να εμφανιστεί σε αυτή τη χώρα θα αντανακλά σίγουρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αρνητικό τρόπο. Θέλω να πω ότι τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης δημιουργούν ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Τουρκία. Εγώ θα είμαι στο Ρίο και θα προσπαθήσω να διαδώσω την αλήθεια στους ανθρώπους του μπάσκετ.

Το Ευρωμπάσκετ 2017 είναι μπροστά μας. Η Τουρκία θα φιλοξενήσει το τουρνουά μαζί με τα άλλα τρία μέρη διεξαγωγής (Φινλανδία, το Ισραήλ και τη Ρουμανία). Μας χωρίζει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από το Ευρωμπάσκετ του 2017 και η Τουρκία έχει μια καλή φήμη της φιλοξενίας αυτών των οργανώσεων. Έτσι, καμία από τις ομοσπονδίες δεν έχει έχει αμφιβολίες όσον αφορά την ικανότητα της Τουρκίας να φιλοξενήσει το Ευρωμπάσκετ 2017. Έισπράτω πολλά θετικά μηνύματα από τις ομοσπονδίες. Το Ευρωμπάσκετ 2017 αναμένεται να γίνει χωρίς προβλήματα. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία στις 22η Νοεμβρίου.

Μπορεί να αναβλήθηκαν οι αγώνες του ευρωπαϊκού τουρνουά U18 που ήταν προγραμματισμένοι να φιλοξενηθούν στην Τουρκία πριν από λίγο καιρό, αλλά δεν αναβλήθηκαν οριστικά. Θα διεξαχθούν στην Τουρκία σε άλλη ημερομηνία . Η Τουρκία έχει τέσσερις ομάδες στην Euroleague και πέντε στο Champions League. Το μπάσκετ της Τουρκίας συμβάλλει πολύ στην κληρονομιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ακριβώς όπως και το 2001, ελπίζω ότι η Τουρκία θα δοκιμαστεί και στη φιλοξενία του Ευρωμπάσκετ 2017 και τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά και ο τουρκικός λαός θα έρθει πάλι κοντά».

Σε ό,τι αφορά το γεγονός αν οι τουρκικοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα να κλείσουν κάποια μεταγραφή ξένου παίκτη, ο Ντεμιρέλ απάντησε: «Κάποιοι παίκτες δίστασαν, αλλά όταν τα πράγματα ήταν ακόμα φρέσκα, πάνω στο θερμό της στιγμής. Δεν νομίζω ότι οι παίκτες, ειδικά αυτοί που έχουν παίξει στην Τουρκία και κατά το παρελθόν, θα έχουν πρόβλημα να έρθουν και να αγωνιστούν στην Τουρκία».

 

Τελευταία Νέα