Μπορούν οι Ισπανοί να κερδίσουν τους Αμερικάνους; (poll)

Κώστας Κουκούσης
Μπορούν οι Ισπανοί να κερδίσουν τους Αμερικάνους; (poll)

bet365

Θα τα καταφέρει η Ισπανία αυτή τη φορά να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου; Λογικά αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία που θα έχει για να κερδίσει τις ΗΠΑ.

Το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήταν «όχι». Η παρέα του Πάου Γκασόλ και του Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν η μόνη που μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια αυτή του Κόμπι Μπράιαντ και του ΛεΜπρον Τζέιμς αλλά παρότι την ζόρισε όσο δεν πήγαινε έχασε και τις δύο φορές στον τελικό της διοργάνωσης.

Η λογική λέει πως οι ΗΠΑ με την Ισπανία θα είναι και φέτος οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο. Απ' ότι φαίνεται αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία των Ισπανών να κερδίσουν τους Αμερικάνους γιατί ο Γκασόλ και ο Ναβάρο αναμένεται πως δεν θα συμμετάσχουν ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όλοι ξέρουμε πως οι Ίβηρες δεν είναι η ίδια ομάδα χωρίς αυτούς τους δύο και ειδικά τον πρώτο.

Από τότε που παίζουν μαζί στην εθνική η Ισπανία εκτός από τα ασημένια μετάλλια του '08 και του '12 στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει πάρει ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2001 στην Τουρκία, ένα ασημένιο το 2003 στην Σουηδία όταν έχασε στον τελικό από τη Λιθουανία, έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιαπωνία το 2006, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο δικό της Ευρωμπάσκετ το 2007 όταν έπεσε θύμα έκπληξης στον τελικό χάνοντας από τη Ρωσία, στέφτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2009 στην Πολωνία και το 2011 στην Λιθουανία. Επίσης χωρίς κανέναν από τους δύο πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το 2013 και χωρίς τον Ναβάρο ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης πέρυσι στη Γαλλία.

Το μόνο που της λείπει είναι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά οι ΗΠΑ της κόβουν συνεχώς το δρόμο προς το υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ακόμα και το 2004 στην Αθήνα όταν οι Ισπανοί είχαν τερματίσει πρώτοι και αήττητοι στον όμιλο τους βάζοντας από κάτω ακόμα και την Αργεντινή, που τελικά ήταν αυτή που είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο, αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τους Αμερικανούς.

Με 10 παίκτες στην 12άδα της που παίζουν, θα παίξουν ή έχουν παίξει στο ΝΒΑ η Ισπανία αναμένεται να είναι και πάλι η μόνη ομάδα που μπορεί να κοντράρει τις ΗΠΑ. Το ερώτημα όπως είπαμε όμως είναι εάν αυτή τη φορά θα μπορέσει να επικρατήσει σε ενδεχόμενη συνάντηση τους. Αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Γκασόλ, του Ναβάρο και των συμπαικτών τους να γίνουν Θεοί αλλιώς θα περάσουν στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ως πρωταθλητές ανάμεσα στους ανθρώπους σε περίπτωση που χάσουν από τους σούπερ σταρ του ΝΒΑ για 3η συνεχόμενη φορά στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Τελευταία Νέα