Σέντρικ Σεμπάλος: Ο άνθρωπος που κάρφωσε με δεμένα τα μάτια (vids)

Κώστας Κουκούσης
Σέντρικ Σεμπάλος: Ο άνθρωπος που κάρφωσε με δεμένα τα μάτια (vids)

bet365

Μεταξύ άλλων το είχε κάνει και αυτό στην 11χρονη καριέρα του στο ΝΒΑ ο 47χρονος από σήμερα (2/8) Σέντρικ Σεμπάλος που τον μάθαμε ως ηγέτη των Λέικερς στα μέσα των 90's.

Πότε είχε γίνει αυτό; Στο All Star Game του 1992 στο Ορλάντο όταν είχε κερδίσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων δένοντας με ένα μαντήλι τα μάτια του για να πάρει φόρα και να καρφώσει χωρίς να βλέπει.

Με αυτό τον τρόπο πέρασε στην ιστορία αλλά είχε να επιδείξει κι άλλα κατορθώματα. Πριν πάει στους Λέικερς ήταν ο έκτος παίκτης των Σανς που όμως στερήθηκαν την βοήθεια του στους τελικούς του 1993 με τους Μπουλς γιατί ήταν τραυματίας.

Την επόμενη χρονιά αν και πάλι είχε προβλήματα τραυματισμών παίζοντας σε 53 αγώνες πρόλαβε να κάνει το ξεπέταγμα του. Είχε μέσο όρο 19.3 πόντους και έτσι το καλοκαίρι του '94 οι Λέικερς τον απέκτησαν μέσω ανταλλαγής για να γίνει ο ηγέτης μιας νεαρής και υποσχόμενης ομάδας που περιελάμβανε ακόμα τον Νικ Βαν Έξελ, τον Έντι Τζόουνς και τον Βλάντε Ντίβατς.

Ο Σεμπάλος ήταν ο πρώτος σκόρερ των Λέικερς το 1995 πετυχαίνοντας 21.7 πόντους ανά αγώνα. Έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έγινε All Star (δεν έπαιξε γιατί είχε σπάσει το χέρι του) και τους βοήθησε να επιστρέψουν στα πλέι-οφς μετά την μέχρι τότε χειρότερη χρονιά της ιστορίας τους και να περάσουν στον δεύτερο γύρο για πρώτη φορά μετά το 1991.

Μάλιστα στις 20 Δεκεμβρίου του 1994 είχε κάνει και ρεκόρ καριέρας σκοράροντας 50 πόντους κόντρα στους Τίμπεργουλβς. «Μόνο στα όνειρα μου έχω βάλει ξανά 50 πόντους», είχε πει τότε και για να καταλάβετε πόσο σπουδαία ήταν το επίτευγμα του ο τελευταίος παίκτης των Λέικερς που είχε πετύχει 50 ή περισσότερους πόντους πριν από αυτόν ήταν ο Γκέιλ Γκούντριχ το 1975 με 53 απέναντι στους Κινγκς.

Συνέχισε σε ανάλογους ρυθμούς και το 1996 όταν ολοκλήρωσε τη χρονιά με μέσο όρο 21.3 πόντους αλλά η έλευση του Σακίλ Ο'Νιλ άλλαξε τα δεδομένα στο Λ.Α. και τον έστειλε πίσω στο Φοίνιξ. Οι τραυματισμοί όμως συνέχισαν να τον ταλαιπωρούν και παρότι το 2000 στους Μάβερικς φαινόταν πως μπορεί να ανακάμψει αποσύρθηκε τελικά ως παίκτης των Χιτ το 2001 σε ηλικία μόλις 31 ετών.

 

NBA Τελευταία Νέα