Παπαμακάριος: «Μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις ο Δούκας»

Gazzetta team
Παπαμακάριος: «Μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις ο Δούκας»

bet365

Ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε για την μεταγραφή του στον Δούκα, τους στόχους που έχουν και σχολίασε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν.

Ο έμπειρος γκαρντ του Δούκα μίλησε στον sport-fm:

Για τον Δούκα: «Ο Δούκας είναι μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ, καθώς υπάρχει όραμα και θέληση για να γίνει κάτι καλό. Μπορεί να γίνει ο νέος Φάρος, αφού τα ίδια λέγαμε πέρσι και στο τέλος όλοι στην Ελλάδα μιλούσαν για εμάς».

Για τους στόχους της ομάδας: «Η άνοδος είναι σίγουρα ένα μακρινό σενάριο και δεν ήταν κάτι που αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έκανα με την ομάδα. Αυτό που μας απασχολεί είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παρουσιάζουμε θέαμα, τα οποία είναι κάτι που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε, διότι έχει ποιότητα το ρόστερ μας. Αν καταφέρουμε να τα πραγματοποιήσουμε αυτά , τότε ίσως μπορούμε στο τέλος να μιλήσουμε και για την άνοδο. Πάντως, ο βασικός μας στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, καθώς υπάρχουν έξι-εφτά ομάδες που κρυφοκοιτάζουν την άνοδο στην Α1. Βέβαια, οι πρωταθλητές βγαίνουν στο τέλος τη σεζόν και όχι από τον Αύγουστο. Εμείς θέλουμε να είμαστε μία δεμένη ομάδα. Πέρσι ο Δούκας έπαιζε πολύ ομαδικά και έδειξε καλά στοιχεία και αυτό θα είναι φέτος και το βασικό μας χαρακτηριστικό».

Για το πώς βλέπει ο ίδιος την ομάδα του τη νέα σεζόν: «Έχει ένα κορμό από την περσινή σεζόν, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Έχει τον Μολφέτα, τον Κυρίτση, που τον πήρε στη μέση της σεζόν, τώρα πήρε εμένα, τον Δημήτρη Κομποδιέτα, είναι κοντά στον Κανονίδη. Έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις και με μία-δύο προσθήκες ακόμα η ομάδα θα είναι πλήρης».

Για τον Φάρο Kερατσινίου: «Η Κύμη πήρε τα αποτελέσματα που έπρεπε σε παιχνίδια με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας, κάτι που εμείς δεν κάναμε, αφού χάσαμε από τέσσερις ομάδες, οι οποίες πήραν μέρος στα play-out . Δηλαδή βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας στο να μην κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Η Κύμη την άξιζε πάντως, γιατί ήταν μια πολύ σοβαρή ομάδα, είχαν ποιότητα, έπαιξαν πολύ καλά και της αξίζουν συγχαρητήρια».

Για τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει ένα βήμα μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Έχει έναν κορμό από πέρσι, οι οποίοι ξέρουν τον Σφαιρόπουλο και την φιλοσοφία του, ενώ θα βοηθήσουν και οι φετινές προσθήκες. Ο Πάτρικ Γιάνγκ είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, ενώ και ο Γκριν που ήρθε τώρα θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ομάδα. Όσο για την απόφαση να μην αποκτηθεί τεσσάρι και τις αντιδράσεις του κόσμου, νομίζω ότι όσοι βρίσκονται στην ομάδα έχουν συγκεκριμένο πλάνο και ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τι χρειάζεται η ομάδα. Πιο σημαντικό από την απόκτηση κάποιου παίκτη, είναι η χημεία της ομάδας. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ξέρει τι πρέπει να κάνει και αν χρειαστεί μέσα στη σεζόν να προχωρήσει σε κάποια προσθήκη, έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Πάντως, ο Πρίντεζης αν είναι στα καλά του, θεωρώ ότι είναι το καλύτερο τεσσάρι στην Ευρώπη».

Για τον Παναθηναϊκό και τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Ο Πεδουλάκης είναι ο άνθρωπος που με έβαλε στο ελληνικό μπάσκετ και με βοήθησε να ξεκινήσω την καριέρα μου και να τη βάλω σε στέρεες βάσεις. Τώρα για τον Παναθηναϊκό, το μεγαλύτερο θέμα που θα πρέπει να προσέξει είναι η μετά-Διαμαντίδη εποχή. Έχουν γίνει κινήσεις, που θα βοηθήσουν να περάσουν σε αυτή όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, καθώς θα λείψει αυτή η τεράστια προσωπικότητα του Δημήτρη. Πλέον, το ρόλο του θα πάρει ο Καλάθης και η ομάδα τον έχει πλαισιώσει πολύ καλά. Επίσης, πολύ χρόνο θα πάρει και ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος θα είναι ένας από τους δημιουργούς του Παναθηναϊκού. Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο και την ποιότητα, ώστε να σταθεί σε αυτό το επίπεδο».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με τον οποίο υπήρξαν μαζί στην Εθνική κ20: «Τον Δημήτρη τον ξέρω από πολύ παλιά. Θυμάμαι το καλοκαίρι που πήρε τη μεταγραφή στον Ηρακλή, είχε έρθει ένα πρωινό στην εθνική Κ20, χωρίς να τον ξέρουμε καθόλου. Ήταν ένα ψηλόλιγνο παιδί και πολύ χαμηλών τόνων και ενώ τότε υπήρχαν μεγαλύτερα ονόματα σε εκείνη τη γενιά, ο Δημήτρης βελτιωνόταν χρόνο με το χρόνο και έφτασε να κατακτήσει την Ευρώπη και να κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα».

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα