Βασιλειάδης: «Ο Ζντοβτς με θέλει ηγέτη στο παρκέ και στα αποδυτήρια»

Βασιλειάδης: «Ο Ζντοβτς με θέλει ηγέτη στο παρκέ και στα αποδυτήρια»

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Ο Ζντοβτς με θέλει ηγέτη στο παρκέ και στα αποδυτήρια»

bet365

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε για την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Γιούρι Ζντοβτς που του ζήτησε να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ.

Ο άσος της Ένωσης μίλησε στην εφημερίδα Real news:

Aρχικά, για τη σελίδα που έκλεισε στον ΠΑΟΚ: «Δεν κρύφτηκα ποτέ ότι δεν ήμουν μόνο παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά και φίλαθλός του. Από εκεί και πέρα, στη διάρκεια της χρονιάς υπήρχαν γκρίνιες προς το πρόσωπό μου κι όχι μόνο. Έχω βοηθήσει την ομάδα στα δύσκολα -και στο οικονομικό κομμάτι κι ο κόσμος γνωρίζει ποιος είμαι. Δεν πήγα στον ΠΑΟΚ για να βγάλω λεφτά, ούτε έβγαλα. Πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι κάτι κλείνει μέσα μου κι αυτό είναι όλο. Έκλεισε με αγάπη και όπως έχω πει, θέλω να μπορώ κάποια ημέρα να πηγαίνω με τον γιο μου στο γήπεδο και να τον βλέπω».

Για την ΑΕΚ: «Είχα προτάσεις από Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες όμως ήταν σε αρχικό στάδιο. Με την ΑΕΚ συζητούσα για καιρό και η εμπιστοσύνη της διοίκησης και του προπονητή βάρυνε πολύ στην απόφαση που πήρα. Μίλησα μαζί τους και τηλεφωνικά και από κοντά, μου εξήγησαν τον ρόλο μου και προχωρήσαμε».

Για το τι του είπε ο Γιούρι Ζντοβτς: «Μου είπε “θέλω έναν leader στην ομάδα μου και θέλω εσύ να είσαι αυτός και στο παρκέ και στα αποδυτήρια”. Είναι πολύ σημαντικό να σε πιστεύει ο προπονητής σου και θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του».

Για τους στόχους του: «Είναι μια ομάδα καινούρια, με αρκετές προσθήκες. Θα την έλεγα ομάδα του προπονητή, αφού ο ίδιος επέλεξε εκείνους με τους οποίους θέλει να δουλέψει. Υπάρχει πολύ ταλέντο. Από εκεί και πέρα, όμως, το βασικό είναι να γίνουμε ομάδα, να δέσουμε ως σύνολο και κανένας να μη βάζει το εγώ του πάνω από αυτήν. Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παίζουμε πάντα για τη νίκη. Όσο για το πού μπορούμε να φτάσουμε; Καταρχήν στην τετράδα και μετά όσο πιο ψηλά μπορούμε, όπως για παράδειγμα στον τελικό του Κυπέλλου. Στην Ευρώπη θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλύτερη πορεία από την περσινή. Γενικότερα οι στόχοι της ΑΕΚ είναι υψηλοί, κάτι που σημαίνει πολλή και φυσικά σκληρή δουλειά και πολλές ευθύνες».

Για το εάν ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και των υπόλοιπων ομάδων: «Όχι και τόσο. Περιμένω ένα δυνατό πρωτάθλημα κι ελπίζω πως η ΑΕΚ θα είναι από τους πρωταγωνιστές».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Δεν ξέρω εάν θα κληθώ ξανά, έχουμε μεγαλώσει πια (γέλια). Πάντως, εάν γίνει αυτό, φυσικά και θα δώσω το «παρών». Από εκεί και πέρα, έχει μπει νέο αίμα στην ομάδα -και καλώς έχει μπει- και θεωρώ πως σύντομα η νέα γενιά θα οδηγήσει και πάλι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας στις επιτυχίες».

Για το εάν έχει σκεφθεί το τέλος της καριέρας του: «Όχι, όσο είμαι καλά θα παίζω. Υγεία πάνω από όλα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα