Όταν ο Γκαρνέτ «μετακόμισε» στους Σέλτικς (vids)

Όταν ο Γκαρνέτ «μετακόμισε» στους Σέλτικς (vids)

Κώστας Κουκούσης
Όταν ο Γκαρνέτ «μετακόμισε» στους Σέλτικς (vids)

bet365

Ήταν 31 Ιουλίου του 2007 όταν οι Μπόστον Σέλτικς απέκτησαν τον Κέβιν Γκαρνέτ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και έβαλαν πλώρη για την κατάκτηση του 17ου πρωταθλήματος τους.

Μετά από 12 χρόνια στη Μινεσότα, εφτά συνεχόμενους αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο των πλέι-οφς, έναν στους τελικούς της Δύσης και έκτοτε τρεις σερί σεζόν εκτός πλέι-οφς είχε έρθει πλέον η ώρα ο Κέβιν Γκαρνέτ να αφήσει τους Τίμπεργουλβς. Είχε κάνει άλλωστε ό,τι περνούσε από το χέρι του.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!

Τους είχε βάλει στον χάρτη του ΝΒΑ (μπήκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα πλέι-οφς στην δεύτερη του σεζόν στο ΝΒΑ), στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του (2003/04) είχαν κάνει την κορυφαία χρονιά της ιστορίας τους φτάνοντας στους τελικούς της Δύσης με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP της κανονικής περιόδου, ήταν και είναι μέχρι σήμερα ο καλύτερος παίκτης που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα τους, αλλά δεν πήγαινε άλλο. Είχε φτάσει 31, ήταν ήδη 10 φορές All Star, είχε το ακριβότερο συμβόλαιο στο ΝΒΑ όμως ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα.

Οι Τίμπεργουλβς αρχικά δεν ήταν διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν όμως γνώριζαν πως μετά το τέλος της σεζόν 2007/08 είχε τη δυνατότητα να «σπάσει» το συμβόλαιο του και το πιθανότερο ήταν πως θα τον έχαναν χωρίς να πάρουν κανένα αντάλλαγμα. Έτσι λοιπόν τέτοια μέρα πριν από εννιά χρόνια αποφάσισαν να τον δώσουν στους Σέλτικς για τους Ράιαν Γκόμεζ, Τζέραλντ Γκριν, Αλ Τζέφερσον, Τίο Ράτλιφ και Σεμπάστιαν Τέλφερ παίρνοντας επίσης δύο μελλοντικές επιλογές για το ντραφτ.

Στη Βοστόνη ο Γκαρνέτ συνάντησε τον Πολ Πιρς και τον Ρέι Άλεν τον οποίο οι Σέλτικς είχαν αποκτήσει τη βραδιά του ντραφτ εκείνης της χρονιάς από τους Σόνικς και συνέθεσαν μια από τις καλύτερες τριάδες όλων των εποχών. Με τον KG να έχει 18.8 και 9.2 ριμπάουντ ανά αγώνα και να παίρνει το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς οι Σέλτικς το 2008 είχαν το καλύτερο ρεκόρ (66-16) στο ΝΒΑ πετυχαίνοντας 42 νίκες παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που είχαν ρεκόρ 24-58.

Στα πλέι-οφς ο Γκαρνέτ ήταν ακόμα καλύτερος. Είχε μέσο όρο 20.4 πόντους και 10.5 ριμπάουντ και έτσι η πρώτη του σεζόν στη Βοστόνη συνδυάστηκε με την κατάκτηση του 17ου πρωταθλήματος των Σέλτικς που ήταν το πρώτο τους μετά το 1986 και το τελευταίο μέχρι τώρα.

 

NBA Τελευταία Νέα