Μπαρτσελόνα: Στα 6 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής ο... λογαριασμός!

Μπαρτσελόνα: Στα 6 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής ο... λογαριασμός!

Κώστας Κουκούσης
Μπαρτσελόνα: Στα 6 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής ο... λογαριασμός!

bet365

Βαθιά το χέρι στην τσέπη έχει βάλει μέχρι στιγμής η Μπαρτσελόνα στο μεταγραφικό παζάρι, αφού έχει πληρώσει για κάθε κίνηση που έχει κάνει έως τώρα.

Είναι γνωστό πως η ομάδα της Βαρκελώνης δεν κωλώνει σε τέτοια θέματα και πληρώνει για να αποκτήσει τους παίκτες που θέλει. Με λίγα λόγια όποιον θέλει τον παίρνει αλλά το φετινό καλοκαίρι έχει ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό, καθώς μέχρι τώρα όπως αναφέρει η εφημερίδα «El Mundo Deportivo» έχει δαπανήσει 6 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί όχι μόνο στο παρκέ αλλά και στον πάγκο.

Η απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ από αυτόν της στοίχισε 1 εκατομμύριο ευρώ γιατί η συμφωνία τους έληγε το επόμενο καλοκαίρι οπότε για να σπάσει το συμβόλαιο του έπρεπε να τον αποζημιώσει. Το ίδιο όμως έπρεπε να κάνει και για να τον αντικαταστήσει, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήταν ελεύθερος και η Λοκομοτίβ Κουμπάν ζητούσε αρχικά 1 εκατομμύριο ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο.

Τελικά ο Έλληνας τεχνικός μετακόμισε στη Βαρκελώνη έναντι 500.000 ευρώ και για τους τρεις πρώτους παίκτες που επέλεξε η νέα του ομάδα χρειάστηκε να πληρώσει. Ο πρώτος ήταν ο Βίκτορ Κλαβέρ για τον οποίο έδωσε την Βαλένθια 2 εκατομμύρια ευρώ, ακολούθησε ο Ταϊρίς Ράις από την Χίκμκι που της κόστισε 1 εκατομμύριο και ο τρίτος θα γίνει από ώρα σε ώρα ο Γκιγιέμ Μπίμπες για τον οποίο θα χρειαστεί να καταβάλει στην Βαλένθια 1.5 εκατομμύριο.

Για να πραγματοποιηθούν βέβαια αυτές οι μεταγραφές βοήθησαν και οι πωλήσεις του Τόμας Σατοράνσκι και του Άλεξ Αμπρίνες που έφυγαν για το ΝΒΑ. Για τον Τσέχο, που πήγε στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, η Μπαρτσελόνα έβαλε στα ταμεία της 1.5 εκατομμύριο και η μετακόμιση του Ισπανού γκαρντ στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ της απέφερε άλλα 2 εκατομμύρια.

Άλλοι παίκτες απ' ότι φαίνεται δεν θα πουληθούν αλλά σίγουρα θα έρθουν. Επόμενος στόχος για τους Καταλανούς είναι να καλύψουν τη θέση του σέντερ και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα μπουν ξανά στην διαδικασία να πληρώσουν για να αποκτήσουν τον παίκτη που θα επιλέξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας αν και την περασμένη εβδομάδα η «El Mundo Deportivo» είχε γράψει πως δεν θέλουν να ξοδέψουν χρήματα για να σπάσουν το συμβόλαιο του Μπράιαν Ντάνστον με την Εφές.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα