Ρουσιαμάνης: «Είναι αλήθεια ότι μας πλησίασαν να αγοράσουν τα Τρίκαλα»

Ρουσιαμάνης: «Είναι αλήθεια ότι μας πλησίασαν να αγοράσουν τα Τρίκαλα»

bet365

Ο μεγαλομέτοχος των Τρικάλων, Αχιλλέας Ρουσιαμάνης αναφέρθηκε στο μέλλον της ομάδας και όλα όσα ακούστηκαν για εξαγορά της ΚΑΕ.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «FM 100» μίλησε ο ισχυρός άνδρας των Τρικάλων. Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης αναφέρθηκε στις προτάσεις αγοράς που του έγιναν, στην κακοπροαίρετη κριτική που του γίνεται και φυσικά στο μέλλον της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση αυτή τη στιγμή των Tρικάλων: «Εδώ και τρία χρόνια τηρήσαμε όλες ή σχεδόν όλες τις δεσμεύσεις μας. Προσπαθούμε και είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν τη ομάδα. Κατά καιρούς αυτά τα τρία χρόνια ακούγαμε διάφορα αλλά εμείς παραμείναμε προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερα σε αυτήν την ομάδα και σε αυτήν την πόλη. Ειπώθηκαν τα χίλια μύρια από διάφορους κύκλους εντός και εκτός Τρικάλων. Δεν βγήκαμε ποτέ να απαντήσουμε σε όλους αυτούς. Και πέρυσι έλεγαν κάποιοι ότι δεν θα κατέβει η ομάδα και τερμάτισε στην 9η θέση. Αν ψάχναμε κάποια ευκαιρία να αποχωρήσουμε από τα Τρίκαλα είχαμε πάρα πολλές είτε για λόγους οικονομικούς όπως τα capital controls πέρυσι ή λόγω λαθών στην διαχείριση της ομάδας που έγιναν την πρώτη χρονιά. Δικαιολογίες λοιπόν για να φύγουμε είχαμε πάρα πολλές, παρά ταύτα εμείς ήμασταν εκεί και είμαστε εδώ στηρίζοντας την ομάδα. Τρία χρόνια δεν έχουμε εμπλακεί σε κανένα σενάριο».

Για τα σενάρια πώλησης της ομάδας: «Ότι υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον από κάποιους είναι αληθές. Ούτε ο Προμηθέας όπως άκουσα, ούτε ξέρω κάποιον από εκεί, ούτε η Λευκάδα, ούτε κανείς. Υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιους επενδυτές να αγοράσουν την ΚΑΕ που δεν ήξερα τι ήθελαν να κάνουν. Το τίμημα όμως το οποίο εμείς ζητούσαμε γιατί ουσιαστικά δεν θέλαμε να δώσουμε την ομάδα ήταν πάρα πολύ μεγάλο».

Για την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ώστε να αναλάβει την ομάδα:«Εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω όπως και σε άλλες περιπτώσεις για ποιόν λόγο γίνονται αυτές οι ανακοινώσεις. Για μένα αυτό ήταν ίσως το κερασάκι στην τούρτα. Δηλαδή τρία χρόνια να προσπαθείς, να βάζεις τα λεφτά σου και να ακούς και λόγια… Δεν ξέρω και ποιος είναι ο στόχος τους. Πιθανόν να υπάρχουν άνθρωποι στον Ερασιτέχνη ή γύρω από αυτόν που να θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Εμείς ήμαστε ανοιχτοί να τους παραδώσουμε την ομάδα αν θέλουν. Από την πρώτη είμαι ανοιχτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να αναλάβουν την ομάδα άνθρωποι που ζουν στα Τρίκαλα και ίσως μπορούν να κάνουν παραπάνω πράγματα απ’ ότι εμείς. Από την στιγμή που ο Ερασιτέχνης εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της ομάδας είμαστε ανοιχτοί σε αυτόν ή σε οποιονδήποτε άλλο επενδυτή μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα και μακάρι. Θα χαρούμε πολύ να βγούμε και στα playoffs. Είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε την ομάδα σε ανθρώπους με περισσότερο μεράκι και ίσως και με περισσότερες γνώσεις επί του θέματος».

Για την οικονομική κατάσταση των Τρικάλων: «Έχω δώσει εντολή στον κ. Φρύδα να κάνει έναν απολογισμό της τριετίας που είμαστε στην ομάδα και να τα δώσει και στην δημοσιότητα γιατί νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μιλάς με στοιχεία που δεν θα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Δεν μας ενδιαφέρει να διαφημίσουμε πόσα λεφτά έχουμε βάλει, τα χρέη προς τρίτους είναι ασήμαντα. Υπάρχουν κάποια χρέη που δημιουργήθηκαν την πρώτη χρονιά και έχουν να κάνουν κυρίως προς το δημόσιο τα οποία όμως είναι και ρυθμισμένα».

Για την ενδεχόμενη αποχώρησή του χωρίς αντίτιμο: «Αν βρεθεί η διάδοχη κατάσταση θα αποχωρήσω από την ομάδα καθώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Μας κούρασε όλη αυτή η παραφιλολογία και κάθε φορά να πρέπει να αποδεικνύουμε αυτό που κάνουμε. Τρία χρόνια εκτός από τον κόσμο που αγοράζει το εισιτήριο του, τους κατόχους διαρκείας και τους χορηγούς ένα ευρώ δεν έχει μπει στην ομάδα. Κανένας άλλος. Όποιος θέλει να κάνει την κίνηση του ας την κάνει πολύ γρήγορα ή αλλιώς ας σωπάσει για πάντα. Θα πρέπει εντός δέκα ημερών να δει τα στοιχεία τα οικονομικά, να ενημερωθεί για τα πάντα. Έτσι και αλλιώς όμως εμείς μόνοι μας θα δώσουμε τα στοιχεία στην δημοσιότητα για να φανεί τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα ζητήσω κάποιο αντίτιμο αναλαμβάνοντας και τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί επί των ημερών μου. Άλλα χρέη για τα οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς δεν θα πληρωθούν».

Για το αν υπάρχει χρόνος ώστε να φτιαχτεί ρόστερ: «Δεν υπάρχει ασφυκτική πίεση χρόνου. Την πρώτη χρονιά πήραμε προπονητή στις 20 Αυγούστου, την δεύτερη νωρίτερα, την 3η πάλι τέλη Ιουλίου. Εδώ δεν ξέρουν ακόμη ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Ο χρόνος είναι άπλετος».

Για το τι θα γίνει αν δεν βρεθεί λύση εντός δέκα ημερών: «Θα δούμε από εκεί και πέρα. Υπάρχει βέβαια απογοήτευση γιατί όταν πληρώνεις και ακούς και κουβέντες δεν το κάνεις πλέον με χαρά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα