Μπρατσιάκος: «Δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό μπάσκετ... χωρίς Έλληνες παίκτες!»

ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Μπρατσιάκος: «Δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό μπάσκετ... χωρίς Έλληνες παίκτες!»

Μπρατσιάκος: «Δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό μπάσκετ... χωρίς Έλληνες παίκτες!»

Ο προπονητής της Κύμης, Βασίλης Μπρατσιάκος, κατέστησε σαφές πως παλιότερες δηλώσεις του σχετικά με τη νοοτροπία των Ελλήνων παικτών παρερμηνεύτηκαν.   

«Οι έξι ξένοι είναι καλό, δεν είμαι αντίθετος. Όσο για τους Έλληνες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν είναι πανάκεια οι Έλληνες παίκτες. Εμείς θα έχουμε 9-10 στο ρόστερ μας, αλλά το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Έλληνας θέλει να παίξει, να δουλέψει σκληρά, να είναι στο γήπεδο ώρες και όχι να πίνει καφέδες. Δεν γίνεται με χάρες… Δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ αφ' υψηλού, αν είσαι τεμπέλης, ρουφιάνος, γκρινιάρης, τζογαδόρος», είχε αναφέρει πρόσφατα ο Έλληνας τεχνικός.

Γι' αυτό προχώρησε σε νέα διευκρινιστική δήλωσή μέσω του προφίλ του στο Facebook: «Επειδή κάποιες κουβέντες μου παρερμηνεύτηκαν και προς αποκατάσταση της αλήθειας λέω το εξής: Έξι Αμερικανοί για εμένα είναι ΟΚ, αλλά να είναι δεδομένης αξίας και ποιότητας. Όσο για τους Έλληνες παίκτες, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι με σκυμμένο κεφάλι και ταπεινότητα να δουλέψουν σκληρά με πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, ώστε να ανταγωνιστούν / συναγωνιστούν επάξια τους ξένους, αποδεικνύοντας ότι δίκαια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Γιατί οι ελληνικές ομάδες θα… έχουν ημερομηνία λήξης χωρίς το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους. επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο Έλληνας παίκτης -γιατί έτσι είναι η φύση του- μπαίνει μπροστά στα δύσκολα, στηρίζει την ομάδα του παίζοντας πολλές φορές απλήρωτος (ενώ ο ξένος με την παραμικρή καθυστέρηση θα αφήσει την ομάδα και θα φύγει), κρατάει τα αποδυτήρια ενωμένα και τέλος… δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υπάρξει ελληνικό μπάσκετ… χωρίς Έλληνες παίκτες!».

Best of internet