Γιανγκ: «Πρώτα ο Ολυμπιακός και μετά το ΝΒΑ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΝΤΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Γιανγκ: «Πρώτα ο Ολυμπιακός και μετά το ΝΒΑ»

Γιανγκ: «Πρώτα ο Ολυμπιακός και μετά το ΝΒΑ»

Ο Πάτρικ Γιανγκ ανυπομονεί να επιστρέψει υγιής στα παρκέ και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τίτλους. Στη συνέχεια ακολουθεί το ΝΒΑ...

Στην αμερικανική ιστοσελίδα «basketball insiders» μίλησε ο σέντερ του Ολυμπιακού ο οποίος μεταξύ άλλων οριοθέτησε τις προτεραιότητες ενώ μίλησε και για τις μακρινές σκέψεις του για το ΝΒΑ.

Αρχικά ο Πάτρικ Γιανγκ ανέφερε, «Όταν τραυματίζεται υπάρχει κάτι που δεν σου λέει ο κόσμος. Έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο όταν είσαι παίκτης του μπάσκετ, αλλά έχεις ακόμη περισσότερο όταν είσαι τραυματισμένος. Τα πάντα σε αυτή τη διαδικασία είναι να έχεις κόσμο γύρω σου που θα σε απασχολεί και θα σε βοηθά να είσαι θετικός. Εάν σκέφτεσαι για πράγματα τα οποία δεν μπορείς να ελέγξεις, τότε θα σε φάει ζωντανό. Δεν μπορείς να επιτρέψεις αυτό να σε επηρεάζει τη στιγμή που χαίρεσαι όταν είσαι με τους φίλους και την οικογένειά σου». 

Για το πρώτο του διάστημα στον Ολυμπιακό: «Αυτό που κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ήταν πως... Πατ, είσαι πιο δυνατός κατά 95% από τους υπόλοιπους στη λίγκα και ας είσαι κοντός σέντερ”. Αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να… σκοτώνω κόσμο με την ενέργειά μου, να τρέχω στο παρκέ και να διώχνω τους αντιπάλους κάτω από το καλάθι. Στην Euroleague είχα 2,6 τάπες κατά μέσο όρο, κάτι που δεν έκανα ποτέ στην καριέρα μου. Αμυντικά, στο πικ εν ρολ και στην άμυνα στο ποστ, δεν ήταν εύκολο να σκοράρει κάποιος εναντίον μου και γι’ αυτό ήμουν ένα σημαντικό κομμάτι στην ομάδα όταν ήμουν στο παρκέ». 

Για την αποθεραπεία που κάνει στις ΗΠΑ: «Απλά, μου αρέσει πολύ να γυμνάζομαι. Το πρώτο πράγμα που έμαθα, μεγαλώνοντας, ήταν πως μπορείς να έχεις ταλέντο, αλλά εάν δεν έχεις όρεξη για δουλειά για να υποστηρίξεις το ταλέντο σου, τότε δεν μπορείς να πας μακριά. Θα πρέπει να είσαι αθλητής στο μπάσκετ. Στο τοπ επίπεδο, θα πρέπει να μπορείς να κάνεις κάποια χουκ, να έχεις αυτοπεποίθηση όταν έχεις την μπάλα, ώστε να μην κάνεις κάποιο λάθος». 

Για το μέλλον του στο NBA: «Δεν χρειάζεται να πω κάποιο όνομα παίκτη. Όλοι βλέπετε τι γίνεται με τα συμβόλαια αυτό το καλοκαίρι. Θα πρέπει να φέρω εις πέρας την αποστολή μου και να κάνω τη δουλειά μου… Προσεύχομαι να είμαι υγιής και να έχω τον έλεγχο. Εάν ολοκληρώσω υγιής τη σεζόν στην Ευρώπη και καταφέρω να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, τότε ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψω στο NBA». 

 

Best of internet