Με την πλάτη στον τοίχο οι Νέοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Με την πλάτη στον τοίχο οι Νέοι

Μόνο με νίκη απέναντι στην Κροατία στον σημερινό (24/7-18:45-ΕΡΤ2) μικρό τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας θα επιστρέψει στην Α' Κατηγορία η Εθνική Νέων. 

Με την πλάτη στον τοίχο οι Νέοι

Κανονικά οι δύο ομάδες, που ήταν τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, αναμενόταν να συγκρουστούν στον τυπικής διαδικασίας τελικό, αφού θα είχαν εξασφαλίσει τα δύο από τα τρία εισιτήρια της ανόδου. Από τη στιγμή όμως που έπεσαν θύματα έκπληξης στην ημιτελική φάση τώρα θα πρέπει να δώσουν όλα σε μια μάχη δίχως αύριο, καθώς μόνο ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα επιστρέψει στην Α' Κατηγορία. 

Οι Κροάτες έχασαν από το Μαυροβούνιο και η Εθνική Νέων ηττήθηκε στην παράταση από την Ισλανδία 70-67. Πλέον το ζητούμενο για τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, όπως είπε και ο ίδιος, είναι να διαχειριστούν την κατάσταση και να εκπληρώσουν τον στόχο τους έστω και μέσω του μικρού τελικού: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Θα πρέπει να μην απογοητευτούμε και να αποδείξουμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση και να πάρουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την άνοδο στην Α' Κατηγορία».

Για τον Νίκο Δίπλαρο το παιχνίδι με την Ισλανδία θα πρέπει να ξεχαστεί άμεσα και δηλώνει σίγουρος πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του δεν θα επηρεαστούν: «Ξεχνάμε το σημερινό παιχνίδι, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την Κροατία και πάμε συγκεντρωμένοι να το πάρουμε. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, τους έχουμε αντιμετωπίσει στην πρώτη κατηγορία και θέλουν τεράστια προσοχή. Ένας αγώνας είναι, πάμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στη μεγάλη κατηγορία. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα επηρεαστούμε ψυχολογικά.  Αυτό είπαμε και με τα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια». 

Best of internet