Παπαμακάριος: «Δε μας ρώτησε κανείς για την αλλαγή των ξένων»

Παπαμακάριος: «Δε μας ρώτησε κανείς για την αλλαγή των ξένων»

bet365

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Μανώλη Παπαμακάριο (αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ) ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση για του Αμερικανούς που δε θα βοηθήσει το μπάσκετ, για την υπόληψη του πρωταθλήματος και προανήγγειλε ... αντιδράσεις.

Στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε η αλλαγή στο καθεστώς των ξένων. Οι παράγοντες των ομάδων συζήτησαν, ψήφισαν και εν τέλει αποφάσισαν για λογαριασμό των παικτών.

Για μία ακόμη φορά οι πρωταγωνιστές του μπάσκετ όχι μόνο έμειναν στην «απ' έξω», αλλά ούτε καν ρωτήθηκε η άποψή τους.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών και ο Μανώλης Παπαμακάριος ήταν καυστικός στις τοποθετήσεις του. «Σε κανένα σοβαρό πρωτάθλημα δεν αλλάζει ο κανονισμός από τον πρώτο στον δεύτερο γύρο» τόνισε αρχικά για να προαναγγείλει πως «θα αντιδράσουμε σύντομα».

Αρχικά ο Παπαμακάριος ανέφερε πως, «μάθαμε κι εμείς από τα site για την απόφαση αλλαγής στο καθεστώς των ξένων. Απορήσαμε γιατί δε μας ρώτησε κανένας. Δεν είχαμε οποιαδήποτε απαίτηση πέραν του να ακούσουν και τη δική μας άποψη. Αυτοί ούτε καν μας ρώτησαν. Επί της ουσίας ο αριθμός των ξένων δεν αλλάζει, δε χάνονται δηλαδή θέσεις εργασίας Ελλήνων παικτών. Από εκεί και πέρα όμως θα αντιδράσουμε σίγουρα».

Στη συνέχεια ο 36άχρονος γκαρντ τόνισε ότι, «Αυτή η αλλαγή του κανονισμού από τον πρώτο στον δεύτερο γύρο είναι απαράδεκτη. Σε κανένα σοβαρό πρωτάθλημα δε μπορεί να αλλάζει ο κανονισμός κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δε γίνονται αυτά σε σοβαρές διοργανώσεις».

Ο Παπαμακάριος ρωτήθηκε και για το αν θα βοηθήσει την Α1 αυτή η κίνηση, «σε καμία περίπτωση. Δε θα δώσει ώθηση στο ελληνικό πρωτάθλημα αν υπάρχουν 6 Αμερικανοί. Το μπάσκετ θα πάει πίσω και όχι μπροστά. Καταλαβαίνω τις ομάδες και τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά θα πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις».

Αφού ανέφερε τη συγκεκριμένη λέξη προχώρησε και σε λύσεις που σκέφτονται ως Σύνδεσμος... «Μιλήσαμε τα παιδιά του Δ.Σ του ΠΣΑΚ. Θα αντιδράσουμε τις επόμενες μέρες με μία επίσημη τοποθέτηση αρχικά και εν συνεχεία θα ζητήσουμε ακρόαση από τον ΕΣΑΚΕ. Υπάρχουν λύσεις στο μυαλό μας. Για παράδειγμα σκεφτόμαστε να προτείνουμε να υπάρχει υποχρεωτική παρουσία στο παρκέ δύο Ελλήνων παικτών, ώστε να εξασφαλιστεί χρόνος συμμετοχής στα παιδιά. Απλά αναφέρω μία λύση δε σημαίνει πως είναι και σωστή για να μην παρεξηγηθώ».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Μανώλης Παπαμακάριος τόνισε πως, «για μία ακόμη φορά στο ελληνικό μπάσκετ είδαμε το... αποφασίζουμε και διατάζουμε να γίνεται πραγματικότητα. Δεν θα έπρεπε να λειτουργούν έτσι τα πράγματα»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα