Έξι Αμερικανοί... Καλό ή κακό; (poll)

Έξι Αμερικανοί... Καλό ή κακό; (poll)

Έξι Αμερικανοί... Καλό ή κακό; (poll)

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναρωτιέται αν είναι καλό ή κακό για το ελληνικό πρωτάθλημα η απόφαση για τους έξι Αμερικανούς. 

Από την ώρα που αποφασίστηκε η αλλαγή στον αριθμό των Αμερικανών στο πρωτάθλημα προσπαθώ να σκεφτώ αν είναι καλό ή κακό. Ειλικρινά δε μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.

Ίσως αν ήμουν σε μία παραλία κάτω από την ομπρελίτσα μου να μην καεί το κεφάλι μου, να μπορούσα.

Δεν είμαι όμως οπότε ας παραθέσω απλά τις σκέψεις μου και ίσως καταλήξω κάπου...

Σκέψη Νο1: Θα ξεκινήσω πως δεν ευθύνεται ο ΕΣΑΚΕ και ο νέος του πρόεδρος για αυτή την απόφαση. Ο Μιχάλης Μελλής δεν είναι κάποιος δικτάτορας να αποφασίζει και να διατάζει. Οι ομάδες έθεσαν το ζήτημα των 6 Αμερικανών, οι ομάδες το ψήφισαν και με αποτέλεσμα 12-2 θα ήταν άδικο να ρίξουμε την ευθύνη στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ.

Σκέψη Νο2: Θεωρώ αστείο να αλλάζουν οι κανονισμοί ενός πρωταθλήματος τον Ιανουάριο. Θα προτιμούσα οι 6 ξένοι να ίσχυαν άμεσα ή από το καλοκαίρι του 2017. Είναι κακό για το πρεστίζ του ελληνικού πρωταθλήματος να αλλάζει ο κανονισμός μετά τον πρώτο γύρο.

Σκέψη Νο3: Τι είναι πιο γελοίο; Να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν 6 Αμερικανοί στην Α1 ή να γίνεται ο Ντόελμαν Κοσοβάρος, ο Λαφαγέτ Κροάτης και ο Ντίξον Τούρκος;

Μακράν το δεύτερο νομίζω.

Σκέψη Νο4: Χωρίς δεύτερη σκέψη η συγκεκριμένη αλλαγή κάνει απίστευτα ΚΑΚΟ στους Έλληνες παίκτες. Αναφέρομαι σε αυτούς που θα παίζουν στις εκτός τετράδας, ομάδες. Οι προπονητές θα ρίχνουν 5 Αμερικάνους στο παρκέ για 35' και θα μένουν ψίχουλα για 2-3. Λογικά θα αντιδράσει ο ΠΣΑΚ και βλέπω... απεργίες στον ορίζοντα.

Σκέψη Νο5: Αν οι 12 ομάδες (πλην Ολυμπιακού και Προμηθέα) που ψήφισαν τη σχετική απόφαση το κάνουν για να ρίχνουν «πιστόλια» στα Αμερικανάκια που θα έχουν μαύρα συμβόλαια αντί 2000 δολαρίων το μήνα μετά από την εκπλήρωση των στόχων ή μετά από μία κακή τους βραδιά, θα είναι ΤΡΑΓΙΚΟ και εκεί θα έχει τεράστια ευθύνη ο Μιχάλης Μελλής και ο ΕΣΑΚΕ.

Σκέψη Νο6: Η ACB είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης; Είναι. Η Λαμποράλ πέρυσι είχε μόνο έναν πραγματικό Ισπανό, τον Κορμπάτσο. Και δύο «ντεμέκ», τους Ντιοπ. Δε βλέπω να τους κράζουμε τους Σπανιόλους όμως...

Σκέψη Νο7: Το μεγαλύτερο λάθος των ομάδων θα είναι να μην έχουν κορμό γηγενών παικτών. Αναφέρομαι στις μικρομεσαίες ομάδες. Αν πάνε όλοι και «πατήσουν» στους 6 Αμερικανούς θα παλέψουν για τον υποβιβασμό.

Σκέψη Νο8: Ο Παναθηναϊκός θα τασσόταν υπέρ αυτού αν υπέγραφε ο Βίκτορ Κλαβέρ;

Σκέψη Νο9: Tα κασέ των Ελλήνων παικτών θα πέσουν κι άλλο. Θα λέει η ομάδα... «αγόρι μου θες να έρθεις με 1200 ευρουλάκια ή να πάρω το Αμερικανάκι με 1500 δολάρια»;

Σκέψη Νο10: Αχ και να ήμουν στην παραλία κάτω από την ομπρελίτσα μου... (άσχετο ok).

ΥΓ: Για ψηφίστε να μάθουμε και τη δική σας άποψη...

 

Best of internet