Ψάχνει τον νέο Ματσιούλις

Ψάχνει τον νέο Ματσιούλις

Κώστας Κουκούσης
Ψάχνει τον νέο Ματσιούλις

bet365

Οι πολλές δουλειές που έκανε στο παρκέ ο Γιόνας Ματσιούλις λείπουν από τον Παναθηναϊκό την τελευταία διετία και γι' αυτό οι «πράσινοι» αναζητούν κάποιον που να του... μοιάζει.

Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ διαφορετικός σε σχέση με την ομάδα που «χτίστηκε» από τον Αργύρη Πεδουλάκη και πήρε δύο συνεχόμενα νταμπλ το 2013 και το 2014. Η αποχώρηση όμως του Στέφαν Λάσμε και του Γιόνας Ματσιούλις αλλοίωσε τον σκληροτράχηλο αμυντικό χαρακτήρα της σε σημείο που οι «πράσινοι» πέρυσι το καλοκαίρι θέλησαν να φέρουν πίσω τον πρώτο.

Η επιστροφή και η παραμονή του Πεδουλάκη στον πάγκο τους σήμανε ταυτόχρονα και την επιστροφή αυτής της φιλοσοφίας. Όπως αναμενόταν ο Παναθηναϊκός θα έψαχνε δύο τέτοιους παίκτες και αν για τη δουλειά του Λάμσε πήρε τον Κρις Σίνγκλετον και σκοπεύει να φέρει και έναν ακόμα Αμερικανό ψηλό, παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ματσιούλις ακόμα δεν έχει βρει.

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στη Vistabet

Ο Λιθουανός μάσαγε σίδερα στην άμυνα και στην επίθεση απειλούσε τόσο μακριά όσο και κοντά στο καλάθι. Επιπλέον στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τα έδινε όλα και γι' αυτό αγαπήθηκε από τον κόσμο. Αγωνιζόταν με πάθος, βούταγε στο παρκέ για χαμένες μπάλες, έβαζε μεγάλα σουτ και δήλωνε πάντα «παρών» στα κρίσιμα με αποτέλεσμα πολλοί να τον αναπολήσουν βλέποντας τον να τα κάνει όλα αυτά απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο» στον τελικό της Euroleague το 2015 και να σηκώνει το τρόπαιο στη Μαδρίτη.

Αυτό το «πακέτο» βέβαια δεν είναι εύκολο να βρεθεί ξανά. Ας μην ξεχνάμε όμως πως όταν ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Ματσιούλις κανένας δεν περίμενε πως θα δενόταν τόσο με την ομάδα και θα πρόσφερε τόσα πολλά. Αυτό ακριβώς θέλει να κάνει και τώρα το «τριφύλλι». Να αποκτήσει ένα «3άρι» που να του... μοιάζει αλλά στην πορεία να εξελιχτεί αν είναι εφικτό όπως αυτός.

Εάν τότε ο Παναθηναϊκός κρατούσε ανέπαφο τον κορμό του θα έβαζε πλώρη για επιστροφή στο Final 4 και στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του για την επόμενη σεζόν. Έχει φροντίσει να κάνει και είναι έτοιμος να ξανακάνει αν χρειαστεί την υπέρβαση στο οικονομικό κομμάτι προκειμένου να ενισχυθεί, αλλά στη θέση «3» δεν χρειάζεται απαραίτητα ένα μεγάλο όνομα ή μια ακριβή μεταγραφή. Αρκεί να βρει τον νέο Ματσιούλις είτε αυτός λέγεται Μαρκοϊσβίλι, είτε κάπως αλλιώς.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα