Οι καλύτεροι περιφερειακοί σκόρερ του Ολυμπιακού (poll)

Οι καλύτεροι περιφερειακοί σκόρερ του Ολυμπιακού (poll)

Κώστας Κουκούσης
Οι καλύτεροι περιφερειακοί σκόρερ του Ολυμπιακού (poll)
Τώρα που η απόκτηση του Έρικ Γκριν είναι πλέον επίσημη το gazzetta.gr σας καλεί να επιλέξετε τον κορυφαίο περιφερειακό σκόρερ που έχει περάσει ποτέ από το Λιμάνι του Πειραιά.

Τα «ερυθρόλευκα» έχουν φορέσει πολλοί τέτοιοι παίκτες όμως εμείς επιλέξαμε πέντε από αυτούς και ζητάμε από εσάς να μας πείτε ποιος είναι ο καλύτερος.

Βασίλης Σπανούλης

Έμεινε στον Πειραιά: Από το 2010 μέχρι σήμερα και συνεχίζει

Κατέκτησε: 3 Πρωταθλήματα (2012, 2015, 2016), 1 Κύπελλο (2011), 2 Euroleague (2012, 2013)

Γιατί είναι στην πεντάδα: Αφού «σκότωσε» και τον Παναθηναϊκό πλέον στον Πειραιά έχει θεοποιηθεί. Η ιστορία του Ολυμπιακού άλλαξε άρδην από τότε που τον απέκτησε. Με τον ίδιο να διαλύει τις αντίπαλες άμυνες επανήλθε στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη και κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα τον δουν τα μάτια μας από τον «Kill Bill» όσο θα φοράει τα «ερυθρόλευκα».

Ντέιβιντ Ρίβερς

Έμεινε στον Πειραιά: Από το 1995 μέχρι το 1997 και από το 2000 μέχρι το 2001

Κατέκτησε: 2 Πρωταθλήματα (1996, 1997), 1 Κύπελλο (1997), 1 Euroleague (1997)

Γιατί είναι στην πεντάδα: Δεν υπάρχει άλλος Αμερικάνος που να έχει αγαπηθεί όσο αυτός από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ήταν ο ηγέτης της ομάδας που κατέκτησε το πρώτο Ευρωπαϊκό των «ερυθρόλευκων» το 1997 στη Ρώμη και ξεσήκωνε το ΣΕΦ με έναν μοναδικό τρόπο, αφού εκείνη τη χρονιά έμοιαζε σαν να μην έχει αντίπαλο στο παρκέ.

Έντι Τζόνσον

Έμεινε στον Πειραιά; Από το 1994 μέχρι το 1995

Κατέκτησε: 1 Πρωτάθλημα (1995)

Γιατί είναι στην πεντάδα: Όταν σκοράρεις πάνω από 20 πόντους κατά μέσο όρο στο ΝΒΑ στην Ελλάδα τα καλάθια μάλλον σου φαίνονται μικρά. Κάπως έτσι ήταν να βλέπεις τον Έντι Τζόνσον με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν υπήρχε παίκτης που να μπορούσε να τον σταματήσει. Αν δεν είναι ο καλύτερος περιφερειακός σκόρερ των «ερυθρόλευκων» είναι σίγουρα ο κορυφαίος σουτέρ που είχαν ποτέ.

Αρβίντας Ματσιγιάουσκας

Έμεινε στον Πειραιά: Από το 2006 μέχρι το 2008

Γιατί είναι στην πεντάδα: Όποτε ήταν υγιής αποτελούσε φόβο και τρόμο για τις αντίπαλες άμυνες. Δυστυχώς οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που αναμενόταν όταν ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε πάει στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτεί. Θα έχει να θυμάται τουλάχιστον τις λίγες βραδιές που έβαζε... φωτιά στα καλάθια του ΣΕΦ.

Λιν Γκριρ

Έμεινε στον Πειραιά: Από το 2007 μέχρι το 2009

Γιατί είναι στην πεντάδα: Στις μέρες μας οι Αμερικάνοι δεν δένονται εύκολα με τον κόσμο γιατί δεν μένουν για πολύ σε μία ομάδα. Ο Γκριρ τα δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικά συμπαθείς στον κόσμο, που ήξερε πως ένα πάρει μπροστά μπορούσε να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Φυσικά στον Πειραιά θα τον θυμούνται για πάντα για το νικητήριο σουτ του στον πρώτο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα για τα πλέι οφ της Euroleague.

Μπόνους

Μίλαν Τόμιτς

Έμεινε στον Πειραιά: Μια ζωή

Κατέκτησε: 5 Πρωταθλήματα (1993, 1994, 1995, 1996, 1997), 3 Κύπελλα (1994, 1997), 1 Euroleague (1997)

Γιατί είναι στην πεντάδα: Γιατί δεν γινόταν να μην είναι. Δεν είχε ποτέ τον ρόλο των παραπάνω παικτών (με τον Τζόνσον και τον Ρίβερς υπήρξε συμπαίκτης) αλλά όποτε το απαιτούσαν οι περιστάσεις τον αναλάμβανε. Ήταν εκεί για να βάλει το μεγάλο σουτ (ενίοτε και από το... σπίτι του) και συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με την ομάδα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα