Πάντα στη... γωνία για Ουάιτ ο Παναθηναϊκός - Τι κρίνει η 15η Ιουλίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πάντα στη... γωνία για Ουάιτ ο Παναθηναϊκός - Τι κρίνει η 15η Ιουλίου

Ο Οκάρο Ουάιτ ευελπιστεί σε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ο Παναθηναϊκός... όχι κι οι προσεχείς ώρες αναμένονται κρίσιμες για την πιθανότητα συνεργασίας τους.

Πάντα στη... γωνία για Ουάιτ ο Παναθηναϊκός - Τι κρίνει η 15η Ιουλίου

Οι πρώτες υπογραφές των Σίνγκλεντον & Τζέιμς συμπλήρωσαν τον αριθμό των επιτρεπόμενων ξένων (4) για τις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά με δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός αρχίζει κάθε χρονιά με πρωταρχικό στόχο το Final 4 της Euroleague, στην οποία δεν υπάρχει περιορισμός, η πιθανότητα της αριθμητικής υπέρβασης δε μπορούσε ν' αποκλειστεί. Όπως η περίπτωση του Οκάρο Ουάιτ, πολύ περισσότερο τις ημέρες ημέρες, όπως σας έγραψε (10/4) τo gazzetta.gr.

Ο MVP της περσινής Α1 ανέκαθεν άρεσε, αλλά σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε προσπαθήσει να τον πιέσει να δεσμευτεί πολύ πριν καν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στον Άρη, ο Παναθηναϊκός του είχε εξηγήσει, ευελπιστώντας να εκτιμήσει τη στάση του, πως δεν έχει πρόβλημα πρώτα να δοκιμάσει την τύχη του στα Summer Leagues στο ΝΒΑ. Όπερ κι εγένετο. Ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ συμμετείχε σε αυτό του Ορλάντο (Μάτζικ), συνεχίζει σε αυτό του Λας Βέγκας (Χιτ) κι έχει καταφέρει (10π., 6,2ρ., 1,2ασ., 0,8κλ., 0,2κοψ., 1,5λ. σε 18,5') ν' ανεβάσει τις μετοχές του.

Κι ως Αμερικανός οποιοδήποτε συμβόλαιο θα του είναι αρκετό, αφού θα του δώσει η δυνατότητα να κάνει πραγματικότητα ένα παιδικό όνειρό του, ενώ με το νέο salary cap ακόμη και το μικρότερο σε αξία δε μπορεί να συγκριθεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ο βοηθός προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, έχει ταξιδέψει στο Λας Βέγκας και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Αμερικανό ατζέντη του και τον ίδιο, θέλοντας να καταστήσει σαφές πόσο τον θέλει σε διαφορετική περίπτωση, αλλά, θέλοντας και μη, ο ρόλος του παραμένει περιορισμένος προς το παρόν. Όχι επειδή οι Χιτ συνεχίζουν στο Tournament Bracket κι ίσως μέχρι τις 18/8 το αργότερο, αλλά επειδή, όπως ο παίκτης, περιμένει την 15η Ιουλίου. Αν η εκάστοτε ομάδα δεν αποφασίσει διαφορετικά μέχρι τότε, τα τρέχοντα συμβόλαια πολλών NBAers αυτομάτως θα γίνουν εγγυημένα, επομένως θα υπάρχει και μία πιο σαφής εικόνα για το τι περισσεύει για τους υπολοίπους.

Αν δεν καταφέρει να βρει γρήγορα το πολυπόθητο συμβόλαιο, παρά τη μεγάλη επιθυμία του να... χωρέσει στο ρόστερ μίας ομάδος, ο Οκάρο Ουάιτ δύσκολα θα περιμένει πολλές ημέρες και θ' αρχίσει να ξανασκέφτεται ευρωπαϊκά. Έχοντας ήδη ανταμειφθεί για την υπομονή του στις περιπτώσεις των Σίνγκλετον, Τζέιμς & Μπουρούσης, ο Παναθηναϊκός περιμένει πάντα... στη γωνία για να κάνει την κίνησή του κι ευελπιστεί σε ανάλογη εξέλιξη.

Best of internet