Το κοινωνικό μήνυμα των σταρ του ΝΒΑ (vid)

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

Το κοινωνικό μήνυμα των σταρ του ΝΒΑ (vid)

Ο Καρμέλο Άντονι, ο Κρις Πολ, ο Ντουέιν Ουέιντ και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς άνοιξαν την τελετή απονομής των βραβείων ESPY με ένα μήνυμα για τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.

Το κοινωνικό μήνυμα των σταρ του ΝΒΑ (vid)

Την αρχή έκανε ο Καρμέλο Άντονι λέγοντας: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Η βία δεν είναι κάτι καινούργιο, οι δολοφονίες δεν είναι κάτι καινούργιο όπως άλλωστε και ο ρατσισμός. Θα πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι σε όλα αυτά».

Ακολούθως ο Κρις Πολ είπε: «Είμαστε εδώ γιατί αποδεχόμαστε το ρόλο μας ως πρότυπα και θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε την κοινωνία στην οποία ζούμε ώστε να δούμε τις αλλαγές που θέλουμε. Αποδεχόμαστε την πρόκληση να βαδίσουμε στα χνάρια παλιότερων μεγάλων αθλητών που επηρέασαν θετικά τον κόσμο».

Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Ντουέιν Ουέιντ: «Ως εδώ. Έχουμε δει αρκετά. Φτάνει πια. Σαν αθλητές πρέπει να παρακινήσουμε ο ένας τον άλλο να κάνουμε περισσότερα από όσα κάνουμε ήδη για την κοινωνία. Δεν θα είναι πάντα εύκολο αλλά είναι απαραίτητο».

Τελευταίος μίλησε ο ΛεΜπρον Τζέιμς για να ολοκληρώσει αναφέροντας: «Το να λέμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για όσα γίνονται είναι απαράδεκτο. Έφτασε η ώρα να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή που έχουμε στον κόσμο και να αντισταθούμε σε όλα αυτά που συμβαίνουν».

Best of internet