«Δεν θέλω να τελειώσω από τον ΠΑΟ σαν τραυματίας!»

«Δεν θέλω να τελειώσω από τον ΠΑΟ σαν τραυματίας!»

«Δεν θέλω να τελειώσω από τον ΠΑΟ σαν τραυματίας!»

bet365

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς αποκαλύπτει στο gazzetta.gr για ποιο λόγο ταξίδεψε στο Λας Βέγκας, καταθέτει εντυπώσεις και σχολιάζει το ντεμπούτο του στο summer-league αλλά και τη συνάντησή του με τον συνεργάτη του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ένα ελαφρύ τράβηγμα στον τετρακέφαλο τον άφησε εκτός στην πρεμιέρα των Πέλικανς και την ήττα (65-85) από τους Λέϊκερς κι έτσι το ντεμπούτο του, στο κορυφαίο event του καλοκαιριού για το ΝΒΑ, μοιραία έγινε στο δεύτερο ματς της Νέας Ορλεάνης και την 2η ήττα (72-79) από την Γιούτα Τζαζ. Ο λόγος για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, που μετά από μία εβδομάδα προπονήσεων στην πόλη της Λουιζιάνα, χρησιμοποιήθηκε για 12'24” και στον χρόνο που έπαιξε, απέσπασε θετικά σχόλια, πετυχαίνοντας 6 πόντους (2/4 τριπ.) και μαζεύοντας 1 ριμπάουντ.

Το gazzetta.gr τον εντόπισε αρκετές ώρες αργότερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει στην παγκόσμια «πρωτεύουσα του τζόγου» και ο 26χρονος φόργουορντ, μοιράστηκε μαζί μας τις πρώτες εντυπώσεις του από την διαφορετικότητα του παιχνιδιού στην Αμερική. «Κατ' αρχήν, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ήρθα στην Αμερική για να ζήσω την εμπειρία, να πάρω χρόνο συμμετοχής και να... τσαλακωθώ σε υψηλό επίπεδο και σε συνθήκες μάχης για ένα συμβόλαιο, έτσι ώστε να μη συμπληρώσω 5 μήνες αγωνιστικής απραξίας, όταν θα αρχίσει η νέα σεζόν. Ιδανικά, βέβαια, θα ήθελα να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα, αλλά για λόγους που δεν μπορούσα να ελέγξω δεν κλήθηκα να βοηθήσω. Τόσο καιρό που ήμουν εκτός αγωνιστικής δράσης, αισθανόμουν πολύ άσχημα και μου έλλειπε πολύ το παιχνίδι. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα να έρθω στην Αμερική και να ζήσω κάτι διαφορετικό...», μας είπε αρχικά ο επί μία τριετία παίκτης του Παναθηναϊκού, που όσο έπαιξε άφησε θετικές εντυπώσεις.

«Στο Las Vegas υπάρχει μεγάλη άγνοια γύρω από την Ευρωλίγκα!»

«Οι διαφορές του ΝΒΑ και της Ευρώπης, έγκεινται στην ταχύτητα και τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά και στα υπερφυσικά αθλητικά προσόντα που έχουν οι περισσότεροι Αμερικανοί παίκτες. Το πλεονέκτημα που έχει ένας Ευρωπαίος, με κάποια χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του, βρίσκεται στο συνδυασμό μυαλού και τακτικής, δηλαδή σ' αυτό που συνήθως αποκαλούμε σκεπτόμενο μπάσκετ. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι οι περισσότεροι προπονητές του summer-league δεν έχουν ιδέα πόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είναι η Ευρωλίγκα και δεν γνωρίζουν ούτε καν τους πρωταγωνιστές της. Οπότε, ουσιαστικά είσαι αναγκασμένος να δείξεις ό,τι μπορέσεις στον μικρό χρόνο που σου δίνεται και ο οποίος πιθανά να είναι και προϋπολογισμένος και στις λίγες φορές που θα πιάσεις την μπάλα!», σχολίασε ο Βλαδίμηρος που από τον περασμένο μήνα, οπότε και ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με τον «πράσινους», ψάχνει και επισήμως για ομάδα.

Στο Λας Βέγκας, άλλωστε βρίσκονται εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων, μεταξύ των οποίων και ο assistant-coach του «τριφυλλιού», Γιώργο Βόβορα, με τον οποίο συνομίλησε μετά τον αγώνα της ομάδας του με την Γιούτα. «Γνωρίζω ότι παραμένω στα υπ' όψιν της ομάδας, αλλά για την ώρα, πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει όσον αφορά στη θέση του σέντερ. Από 'κει και πέρα, από τη στιγμή που με ρωτάς, είναι αλήθεια ότι το κεφάλαιο “Παναθηναϊκός” δεν θα ήθελα να κλείσει για μένα με την ταμπέλα του τραυματία κι αυτό το οφείλω στον εαυτό μου και στους ανθρώπους που με πίστεψαν. Για λόγους που δεν θα ήθελα να σχολιάσω, η τελευταία μου χρονιά δεν κύλησε όπως περίμενα. Ούτε βοήθησα, ούτε έπαιξα όσο θα ήθελα και μπορούσα, αλλά στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις. Ιδανικά θα ήθελα να μείνω και να συνεχίσω να φοράω την “πράσινη” φανέλα, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα επιλέξω να πάω κάπου, όπου θα παίξω και θα ευχαριστηθώ το παιχνίδι!», κατέληξε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, πριν κλείσει το τηλέφωνο για να προλάβει την πρωινή προπόνηση των Πέλικανς, ενόψει του αγώνα με τους Σακραμέντο Κινγκς και τη συνάντησης με τον πρώην συμπαίκτη του στο «τριφύλλι», Γιώργο Παπαγιάννη.

 

NBA Τελευταία Νέα