Το μεγαλύτερο 3on3 event του καλοκαιριού ξεκινάει εγγραφές (pic)

Το μεγαλύτερο 3on3 event του καλοκαιριού ξεκινάει εγγραφές (pic)

Η αντίστροφη μέτρηση για το μουσικοαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού (14-19/7 στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι) έχει ξεκινήσει και οι εγγραφές για την συμμετοχή στο «3on3» προχωρούν με αμείωτο ρυθμό.

Το μεγαλύτερο 3on3 event του καλοκαιριού ξεκινάει εγγραφές (pic)

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Οι εγγραφές και η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες συνεχίζονται στο viva.gr, ΡUBLΙС, SΕVΕN SPΟΤS, ΜΕDΙΑΜΑRΚT & RΕLΟΑD STΟRΕS, καθώς επίσης στα τηλέφωνα 210-2520787, 211-2203444 και στο Facebook page μέσω Inbox: 3 on 3 Giants “Get in the arena”

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ «3ΟΝ3»

Καθημερινά, στα ειδικά γήπεδα «3on3», πάντα υπό σκιά και σε μέρος που δροσίζεται ειδικά, θα διεξάγονται τουρνουά μπάσκετ τεσσάρων κατηγοριών, διαφορετικών ηλικιών. Under14 (αγόρια και κορίτσια), Under18 (αγόρια και κορίτσια), Οver18 (αγόρια και κορίτσια), Over35 (αγόρια και κορίτσια), με την συμμετοχή να ορίζεται στα 40 ευρώ ανά ομάδα, τους νικητές να κερδίζουν δώρα και όλους τους συμμετέχοντες να έχουν πολλά προνόμια, όπως δωρεάν είσοδο σε VIP θέσεις των συναυλιών, για τους ίδιους, αλλά και για τους φίλους τους!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ομάδες μπορούν να είναι μικτές. Η κάθε ομάδα μπαίνει αυτομάτως στην κατηγορία στην οποία ανήκει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της. Αν μία ομάδα θέλει να αγωνιστεί σε κατηγορία μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί, αλλά σε καμία περίπτωση δε γίνεται το αντίθετο.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι 4 παίκτες το ανώτερο και 3 παίκτες το κατώτατο. Μετά την έναρξη του παιχνιδιού μία ομάδα έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με 2 ή 1 παίκτη στο γήπεδο.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το σύστημα διεξαγωγής των τουρνουά είναι το roud robin. Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους (brackets) μετά από κλήρωση και ανάλογα με την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται. Μετά τους αρχικούς ομίλους θα διεξαχθούν νοκ-άουτ παιχνίδια στην πορεία προς τον τελικό.

ΚΑΛΑΘΙΑ

Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των τριπόντων θα μετράει για δυο (2) πόντους και κάθε άλλο καλάθι για ένα (1) πόντο. Κάθε πετυχημένη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο.

ΦΑΟΥΛ/ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΒΟΛΕΣ
Τα φάουλ καλούνται από τον διαιτητή. Σε φάουλ που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ εκτελείται ελεύθερη βολή. Σε περίπτωση που υπάρξει φάουλ σε προσπάθεια για σουτ το οποίο είναι εύστοχο, καταλογίζεται ο πόντος και εκτελείται επιπλέον και μια (1) ελεύθερη βολή. Κάθε ομάδα έχει να δώσει επτά (7) ομαδικά φάουλ,σε κάθε επιπλέον φάουλ εκτελείται μια (1) βολή. Στην ελεύθερη βολή υπάρχει ριμπάουντ.

Υπάρχουν τα εξής φάουλ:

Τεχνική ποινή: Θα δίδεται για κάθε συμπεριφορά η οποία δεν είναι μέσα στο αθλητικό πνεύμα (βρισιές, άσχημη συμπεριφορά προς τους διαιτητές κ.α.). Κάθε τεχνική ποινή θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση μίας (1) ελεύθερης βολής.

Αντιαθλητικό Φάουλ: Σε περίπτωση αντιαθλητικού φάουλ (κατά την κρίση του διαιτητή) θα εκτελείται μια (1) ελεύθερη βολή και κατοχή υπέρ της ομάδας που το κέρδισε. Αντιαθλητικό είναι κάθε φάουλ που γίνεται με εμφανή σκοπό να σταματήσει αντικανονικά έναν παίκτη ο οποίος βρίσκεται μόνος του σε προφανή θέση για να σκοράρει, την στιγμή που ο αμυνόμενος δεν έχει καμία διάθεση να αμυνθεί πάνω στην μπάλα.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

Οι δυο ομάδες πρέπει να κάνουν ταυτόχρονα ζέσταμα πριν από κάθε αγώνα. Ο αγώνας ξεκινάει υποχρεωτικά με τρείς (3) παίκτες από κάθε ομάδα. Η πρώτη κατοχή αποφασίζεται με το στρίψιμο του νομίσματος.

ΧΡΟΝΟΣ/ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 21 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 21 πόντους ανακηρύσσεται αυτομάτως νικήτρια. Στην περίπτωση που έχουν περάσει 11 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει 21 πόντους τότε ο αγώνας διακόπτεται με την λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται.

Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος στην κανονική του διάρκεια τότε ακολουθεί παράταση. Υπάρχει ένα διάστημα ενός (1) λεπτού πριν την έναρξή της. Νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη δυο (2) πόντους, με όλους τους πόντους μονούς. Μια ομάδα χάνει τον αγώνα αν δεν παρουσιαστεί στην καθορισμένη ώρα έναρξής του με τρείς (3) παίκτες στο γήπεδο.

ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑΘΙ Η ΒΟΛΗ

Μετά από καλάθι η κατοχή πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα (εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνικών ποινών κτλ).Ο παίχτης της αμυνόμενης ομάδας πρέπει να περάσει την γραμμή των τριπόντων είτε ντριπλάροντας είτε να πασάρει την μπάλα κάτω από την μπασκέτα (όχι πίσω από την baseline) σε συμπαίκτη του που βρίσκεται πίσω από την γραμμή αυτή. Η αμυνόμενη ομάδα δεν επιτρέπεται να αμύνεται μέσα στο ημικύκλιο κάτω από την μπασκέτα.
Κάθε παίχτης θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από την γραμμή των τριπόντων όταν και τα δυο του πόδια βρίσκονται πίσω από την γραμμή.

ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΕΠΙΤΥΧΕΣ ΚΑΛΑΘΙ Η’ ΒΟΛΗ
Εάν η αντίπαλη ομάδα πάρει το επιθετικό ριμπάουντ μπορεί να σκοράρει χωρίς να βγάλει την μπάλα πίσω από την γραμμή των τριπόντων. Εάν η αμυνόμενη ομάδα πάρει το ριμπάουντ πρέπει να βγάλει την μπάλα πίσω από την γραμμή των τριπόντων (είτε ντριπλάροντας είτε πασάροντας) για να μετρήσει η κατοχή.
Κάθε παίχτης θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από την γραμμή των τριπόντων όταν και τα δυο του πόδια βρίσκονται πίσω από την γραμμή.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Δεν υπάρχει χρονόμετρο στην διεξαγωγή των επιθέσεων. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας αρχικά και σε περίπτωση επανάληψης με μία ελεύθερη βολή.

ΑΛΛΑΓΕΣ
Οι αλλαγές γίνονται μόνο στα νεκρά σημεία του αγώνα.

ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ
Επιτρέπεται 1 ταιμ-άουτ 30 δευτερολέπτων για κάθε ομάδα. Τα ταιμ-άουτ καλούνται είτε από την ομάδα που έχει κατοχή μπάλας είτε από τις δυο ομάδες στα νεκρά σημεία του αγώνα. Το χρονόμετρο σταματάει.

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας μεταξύ των αθλητών μετράει η απόφαση των διαιτητών. Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι τελεσίδικη.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΙΜΑ
Σε περίπτωση που υπάρχει πληγή αίματος, ή αίμα σε ρούχα κάποιου διαγωνιζομένου αυτός θα πρέπει να γίνει αλλαγή και να φροντίσει την πληγή. Αν τα ρούχα έχουν αίμα αυτό θα πρέπει να απομακρυνθεί ή να αλλάξει ο αθλητής. Ο διαιτητής μπορεί να σταματήσει το παιχνίδι όταν κρίνει ότι για οποιονδήποτε λόγο τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών και να αποφασιστεί από τους διοργανωτές το αποτέλεσμα.

ΕΠΑΘΛΑ
Για τη νικήτρια ομάδα σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα που θα ανακοινωθούν προσεχώς με νέο δελτίο Τύπου».

Best of internet