Τσαλμπούρης: «Ποια παραλία; Ελάτε γήπεδο!»

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 15-24 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΧΑΛΚΙΔΑ

Τσαλμπούρης: «Ποια παραλία; Ελάτε γήπεδο!»

Τσαλμπούρης: «Ποια παραλία; Ελάτε γήπεδο!»

Η Εθνική Νέων θα παλέψει στην Χαλκίδα για την επιστροφή της στην Α' κατηγορία και ο Γιώργος Τσαλμπούρης μίλησε για την προετοιμασία, τον Κώστα Αντετοκούνμπο και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να τους στηρίξει!

Ο σέντερ της ΑΕΚ μίλησε για την Εθνική Νέων στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:

-Δώσατε τα πρώτα φιλικά με την Ουκρανία και παίξαμε κι ένα προπονητικό διπλό με το Λαύριο. Αντιμετωπίσατε δύο καταστάσεις εντελώς διαφορετικές. Σας βοήθησε αυτή η διαφορετικότητα των αντιπάλων;

«Είναι όντως δύο τελείως διαφορετικές ομάδες ή καλύτερα δύο τελείως διαφορετικά στυλ. Η Ουκρανία πηγαίνει στην ταχύτητα, τρέχει το γήπεδο, ενώ το Λαύριο στηρίχθηκε στη δύναμη και την εμπειρία. Είναι δύο τελείως διαφορετικές κατάστασεις και ακριβώς αυτή η διαφορετικότητα είναι που θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο».

-Η πλέον πρόσφατη προσθήκη είναι αυτή του Κώστα Αντετοκούνμπο. Πιστεύεις πως θα σας βοηθήσει;

«Σίγουρα! Είναι ένα τεράστιο κορμί, έχει πολύ μακριά χέρια και θα βοηθήσει πολύ στην άμυνα. Θα είναι πιο εύκολο να πιέσουμε με έναν παίκτη όπως ο Κώστας στο παρκέ. Παράλληλα, τελειώνει καλά τις φάσεις στην επίθεση και σίγουρα θα είναι βοήθεια για εμάς».

-Η ομάδα έχει δείξει πως θα προσφέρει θέαμα και μέσω της άμυνας. Θα είναι και πάλι από τα βασικά χαρακτηριστικά της στο παιχνίδι;

«Ναι... Όλα αυτά τα χρόνια στις εθνικές ομάδες προσπαθούμε να βάλουμε πράγματα μέσα από την άμυνα. Η επίθεση μπορεί σε ένα παιχνίδι να μην βγει, να μην μπουν τα σουτ. Η άμυνα βοηθάει πάντα. Είναι πάντα εκεί και θα είναι το νούμερο ένα για εμάς και φέτος».

-Εσύ δείχνεις να αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Νιώθεις έτοιμος να βοηθήσεις;

«Κάθε χρόνο προσπαθώ για να γίνω καλύτερος. Η Εθνική Ομάδα είναι πολύ σημαντική για μένα και θέλω να βελτιώνομαι για να μπορώ να βοηθήσω. Το ίδιο ελπίζω και φέτος: Να βοηθήσω την ομάδα!»

-Συναντάς κάποιον στη Χαλκίδα και θέλεις να τον πείσεις να έρθει στο γήπεδο το απόγευμα να σας δει. Τι του λες;

«(γελώντας) Θα βρέξει το απόγευμα, μην πας θάλασσα... Έλα στο γήπεδο και σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις !»

Best of internet