Στο πλευρό της Μακάμπι η Χάποελ - Απειλεί να μη κατέβει στην ισραηλιτική λίγκα

Γιάννης Ράμμας
Στο πλευρό της Μακάμπι η Χάποελ - Απειλεί να μη κατέβει στην ισραηλιτική λίγκα

bet365

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ βρήκε σύμμαχο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία απειλεί να μη κατέβει στη Super League, αν η πρώτη τιμωρηθεί με αποβολή για τη συμμετοχή της στο EuroCup.

Η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μονάχου έχει επαναφέρει τον κίνδυνο υποβολής κυρώσεων απ' τη FIBA σε όλες όσες ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο EuroCup της ανταγωνίστριας ECA και μία-μία οι ομοσπονδίες σπεύδουν να υπενθυμίσουν πως δε μπορούν να μην υπακούσουν. Όπως η ρωσική για τις Λοκομοτίβ Κουμπάν, Χίμκι, Νίζνι Νόβγκοροντ & Ζενίτ, κυρίως με απαγόρευση μετεγγραφών, αφού δε διεξάγει πρωτάθλημα και κύπελλο και δεν έχει δικαιοδοσία στη VTB League, η ισραηλιτική πήρε σειρά και πιθανότατα θ' ακολουθήσει ανάλογη ενημέρωση κι από άλλες.

Μόνο που στην περίπτωση της μοναδικής εκπροσώπου του Ισραήλ στο EuroCup, Χάποελ Ιερουσαλήμ, υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» κι οι παρενέργειες ίσως αποδειχθούν μεγαλύτερες απ' ό,τι υπολογίζουν όλες οι πλευρές.

Σύμφωνα με την ισραηλιτική ιστοσελίδα sport5.co.il, η Μακάμπι Τελ Αβίβ στηρίζει την επιλογή της κι ο ιδιοκτήτης της, Ντάβιντ Φέντερμαν, φέρεται να ενημέρωσε τόσο τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδος της Ιερουσαλήμ, Γκάι Χάρελ, όσο τον πρόεδρο της λίγκας, Σμούελ Φρένκελ, πως σκοπεύει να μη κατέβει σε περίπτωση αποβολής της.

 

Τελευταία Νέα