Αφιέρωμα των Ισπανών στην Εθνική του 2006

Gazzetta team
Αφιέρωμα των Ισπανών στην Εθνική του 2006

bet365

Η ισπανική ιστοσελίδα solobasket.com γράφει για τα προ δεκαετίας κατορθώματα της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Περίπου δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση δέκα χρόνων (3 Σεπτεμβρίου του 2006 μας είχαν κερδίσει στον τελικό της διοργάνωσης) από τον δικό τους θρίαμβο οι Ισπανοί θυμήθηκαν την μεγάλη πορεία της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το αφιέρωμα του solobasket.com έχει τίτλο «Η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ του 2006: Μια ιστορική ομάδα» και ανατρέχει στα όσα έγιναν πριν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τεθεί αντιμέτωπο με την παρέα του Πάου Γκασόλ (σ.σ. δεν είχε παίξει στον τελικό λόγω τραυματισμού) και του Χούαν Κάρλος Ναβάρο.

Ο Πέδρο Σαν Μιγκέλ Σάντσεθ, που υπογράφει το αφιέρωμα, τονίζει πως η ιστορία μεν γράφεται από τους νικητές, αλλά επισημαίνει ότι εκτός από το όνειρο που έζησαν οι Ισπανοί ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου υπήρχε και η παραμυθένια πορεία της Ελλάδας.

Φυσικά στάθηκε ιδιαίτερα στη νίκη επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα χάρισε σε όλο τον κόσμο ένα αξέχαστο παιχνίδι επαναλαμβάνοντας τον άθλο του Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ και χαρακτήρισε τους 12 παίκτες που βρίσκονταν στο ρόστερ της ως την καλύτερη γενιά που έχει βγάλει ποτέ το ελληνικό μπάσκετ.

 

Τελευταία Νέα