Τα δεδομένα για Ντουράντ και ποιος ο ρόλος του... Νοά στην επιλογή του (pics)

Τα δεδομένα για Ντουράντ και ποιος ο ρόλος του... Νοά στην επιλογή του (pics)

bet365

Πριν από 6 χρόνια ήταν η μεγάλη στιγμή του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ωστόσο αυτό το καλοκαίρι ανήκει στον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος καλείται να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της καριέρας του.

Ο σούπερ σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ μένει... ελεύθερος σε λιγότερο από μια εβδομάδα και όπως πριν 6 χρόνια συνέβη με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, όλο το ΝΒΑ κρέμεται από τα χείλη του.

Ο κορυφαίος φόργουορντ είναι πλέον 28 χρονών, μένει ελεύθερος από την ομάδα που τον ανέδειξε και μέσα σε αυτήν έγινε σούπερ σταρ και βρίσκεται ενώπιον του πιο δύσκολου σταυροδρομιού της καριέρας του.

Το gazzetta κάνει μια προσπάθεια να συγκεντρώσει σε ένα κείμενο τα πιο πιθανά σενάρια για το μέλλον του παίκτη και καταλήγει στο συμπέρασμα πως ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα καθορίσουν την επόμενη ομάδα του είναι ο Γιοακίμ Νοά.

Οι ομάδες που θέλουν τον Ντουράντ

Θεωρητικά ο Κέβιν Ντουράντ θα μπορούσε να υπογράψει σε κάθε μια από τις 30 ομάδες του πρωταθλήματος από τη στιγμή που αυξάνεται το salary cap.

Παρόλα αυτά όμως, στην πράξη, οι πιο πιθανοί προορισμοί για τον KD είναι 6.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Νιου Γιορκ Νικς, Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Μπόστον Σέλτικς και Μαϊάμι Χιτ.

Με εξαίρεση τους Θάντερ, οι οποίοι έχουν προβάδισμα στο να αποσπάσουν την υπογραφή του, θα μπορούσαμε να πούμε πως όλες οι υπόλοιπες έχουν ισάξιες πιθανότητες για να αποτελέσουν το νέο προορισμό του.

Τα... powerhouses

Ήδη έχει γίνει γνωστό πως οι Ουόριορς και οι Σπερς έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους μαζί του προκειμένου να του παρουσιάσουν τα πρότζεκτ τους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Θεωρητικά αμφότερες οι δυο ομάδες με τον Ντουράντ στο δυναμικό τους θα ήταν τα απόλυτο φαβορί για τον τίτλο για πολλά χρόνια ακόμη. Από τη μια οι Σπερς, οι οποίοι μπορεί να περνούν στην μετά Ντάνκαν και Τζινόμπιλι εποχή, αλλά έχουν ένα σπουδαίο σύνολο με ηγέτη τον Λέοναρντ και από την άλλη οι Ουόριορς.

Οι φετινοί φιναλίστ είναι μια έτοιμη ομάδα, η οποία αν σήκωνε τον τίτλο φέτος θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η κορυφαία στην ιστορία, καθώς πέτυχε το ανεπανάληπτο 73-9.

Ο Ντουράντ θέλει πρωτάθλημα και έτσι αυτές οι ομάδες θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι στην κορυφή της λίστας του, ωστόσο ένας παίκτης του μεγέθους του δύσκολα θα δεχόταν να γίνει νούμερο 2 (πίσω από τον Κάρι στους Ουόριορς) ή να μην έχει την απόλυτη ελευθερία (στη μηχανή του Πόποβιτς)

Η... άγνωστη Ανατολή

Μετά την απόκτηση του Ντέρικ Ρόουζ το όνομα των Νικς ήρθε πολύ έντονα στο προσκήνιο, καθώς είναι μια ομάδα που από τη νέα σεζόν θα έχει δυο δεδομένους σταρ (Μέλο, Ρόουζ) και έναν πολλά υποσχόμενο sophomore (Πορζίνγκις), ενώ βρίσκεται και σε ένα τεράστιο market (Νέα Υόρκη). Με μια έτοιμη τριάδα λοιπόν, τον Ντουράντ και έναν καλό σέντερ οι Νικς γίνονται αυτομάτως διεκδικητές.

Στο Μαϊάμι έχουν περάσει για τα καλά στην... μετά ΛεΜπρόν Τζέιμς εποχή και παραδόξως ο Πατ Ράιλι κατάφερε πολύ σύντομα να δημιουργήσει και πάλι ένα πολύ δυνατό σύνολο. Η παρουσία των Ουέιντ και Μπος (αν είναι υγιής) αρκεί για να πείσει ακόμη έναν σταρ να υπογράψει, να γίνει ηγέτης και να δημιουργηθεί ξανά μια εξαιρετική Big Three. Το Μαϊάμι είναι πάντα ένας πολύ καλός προορισμός, οπότε ο Ντουράντ σίγουρα θα το σκεφτεί.

Και τέλος ερχόμαστε στη Βοστόνη. Ίσως η πιο δελεαστική επιλογή όλων αυτή τη στιγμή, καθώς υπογράφοντας εκεί γίνεται αυτομάτως ο απόλυτος σούπερ σταρ της ομάδας, ενώ έχει στο πλευρό του το καλύτερο δυνατό supporting cast για να διεκδικήσει αυτό που τόσο πολύ επιθυμεί.

Ο ρόλος του Νοά

Διαβάζοντας κανείς τον τίτλο λογικά θα παραξενεύτηκε για το πως ο Γιοακίμ Νοά μπορεί να επηρεάσει τον Κέβιν Ντουράντ.

Όχι! Δεν είναι φίλοι, αλλά ο Νοά θα είναι ο πιο περιζήτητος ελεύθερος σέντερ αυτό το καλοκαίρι. Ήδη κάποια δημοσιεύματα, τα οποία εν τέλει διαψεύστηκαν, έκαναν λόγο για maximum συμβόλαιο και σίγουρα όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Οι ομάδες είναι πολύ πιο θετικές στο πρόσωπο του Νοά αντί του Χάουαρντ ή του Γκασόλ. Ο μεν Χάουαρντ είναι ο... Χάουαρντ, ενώ ο Γκασόλ τον Ιούλιο γίνεται 36 χρονών, οπότε δύσκολα μια ομάδα χτίζει πάνω του.

Πολλά εξαρτώνται λοιπόν από το τι θα αποφασίσει ο Γιοακίμ Νοά. Η μόνη ομάδα (λογικά) που έχει χώρο στο salary cap για να υπογράψει και τους δυο σταρ είναι οι Σέλτικς, κάτι που αν συμβεί, αλλάζει άρδην τις ισορροπίες στην Ανατολή.

Το ενδεχόμενο ο Νοά να ρίξει τις αποδοχές του αρκετά προκειμένου να πάει στους Νικς, οι οποίοι επίσης έχουν έλλειψη στη θέση «5» δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό, ενώ και η ομάδα της Νέας Υόρκης ψάχνει για μόνο έναν σταρ «πενταδάτο» παίκτη.

Το τι θα γίνει με τον Νοά λοιπόν θα επηρεάσει άμεσα τα δεδομένα για Ντουράντ, καθώς σε όποια ομάδα υπογράψει, πλην των Σέλτικς, αυτομάτως η ομάδα αυτή... αποσύρεται από την διεκδίκηση του MVP του 2014.

Το «σπίτι» του

Συνοψίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ο Ντουράντ θα έχει πληθώρα επιλογών, ωστόσο καμιά από αυτές δεν είναι σαν το σπίτι του.

Και ο KD μπορεί να είναι γέννημα θρέμμα της Ουάσινγκτον, ωστόσο σπίτι του στην προκειμένη είναι η Οκλαχόμα Σίτι.

Παρέα με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ συνθέτουν το καλύτερο (βάσει αριθμών) δίδυμο στον κόσμο και παρότι ακόμη δεν έχουν πιει... νερό, έχουν δείξει (με αποκορύφωμα την φετινή τους πορεία) ότι έχουν τις δυνατότητες να το πετύχουν.

Η πόλη τον λατρεύει σαν Θεό, η ομάδα και οι συμπαίκτες του επίσης και ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνον θα ήταν να παραμείνει εκεί και να καταφέρει να κατακτήσει έναν τίτλο με την αγαπημένη του ομάδα, τους Θάντερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα