Μπουρούσης: «Δεχόμαστε μεγάλη κριτική τα τελευταία 5 χρόνια»

ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 78-52

Μπουρούσης: «Δεχόμαστε μεγάλη κριτική τα τελευταία 5 χρόνια»

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για την πίεση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο σε συνδυασμό με τις αποτυχίες των τελευταίων χρόνων.

Μπουρούσης: «Δεχόμαστε μεγάλη κριτική τα τελευταία 5 χρόνια»

Ο 33χρονος σέντερ της Εθνικής Ομάδος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για...

...την κατάσταση της «γαλανόλευκης», όπως φάνηκε στη φιλική νίκη επί της Τουρκίας (78-52) στο «Νίκος Γκάλης»: «Σίγουρα η ομάδα δε μπορεί να 'ναι έτοιμη γιατί έχουμε 10 ημέρες μαζί. Αλλά δείξαμε διάθεση, ενέργεια, αυτό είναι καλό. Τα παιδιά παλεύουν να βρουν αυτοπεποίθηση».

...το φετινό στυλ παιχνιδιού: «Έχουμε πιο αθλητικά κορμιά και θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα. Σημασία έχει να πετύχει γιατί με κλειστές άμυνες θα 'χουμε πρόβλημα. Πρέπει να δουλέψουμε και στα δύο κομμάτια, και στο κλειστό κομμάτι και να κάνουμε τη διαφορά».

...τις αντοχές του μετά από μία γεμάτη χρονιά στη Λαμποράλ Κούτσα: «Αντέχουμε. Αφού μας δόθηκε η ευκαιρία κι είμαστε υγιείς, ήθελα να προσπαθήσω ακόμη και φέτος να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσω κ εγώ από όποια πλευρά μπορώ μέσα στην ομάδα».

...τους νέους παίκτες της «επίσημης αγαπημένης»: «Να μη τους αγχώσουμε. Να μπορέσουν από μόνοι τους να βρουν την ταυτότητά τους, ν' αγαπήσουν την ομάδα και καταφέρουμε κάτι, μαζί κι εγώ».

...την πίεση της πρόκρισης: «Δεχόμαστε μεγάλη κριτική, κακά τα ψέμματα, τα τελευταία 5 χρόνια. Τελευταία 2 χρόνια παίξαμε καλό μπάσκετ. Δεν τα καταφέραμε στα χιαστί, θ μου πεις. Εκεί μετράνε όλα. Ναι, αλλά εκεί είναι και λίγο η τύχη. Χωρίς τύχη δεν πας πουθενά. Παίξαμε καλό μπάσκετ, ήμασταν άτυχοι. Δε θέλουμε να λέμε μεγάλες κουβέντες. Θέλουμε να καταφέρουμε να πάμε στον τελικό και να 'χουμε την ευκαιρία για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα».

Best of internet