Δικαστική νίκη της FIBA - Επέστρεψε ο κίνδυνος κυρώσεων

Γιάννης Ράμμας
Δικαστική νίκη της FIBA - Επέστρεψε ο κίνδυνος κυρώσεων

bet365

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε την άρση των ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της FIBA κι ο κίνδυνος επιβολής κυρώσεων στις... συμμάχους της ECA επέστρεψε.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε απαντήσει μ' έφεση στην αρχική (2/6) απόφαση γερμανικού δικαστηρίου υπέρ της ECA και κέρδισε την τελική μάχη, αφού πλέον μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις σε όλες όσες ομοσπονδίες, λίγκες κι ομάδες έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν τις ανταγωνίστριες διοργανώσεις.

Και μπορεί ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός των πολυετών συμβολαίων στη Euroleague να εξαιρούνται σε συλλογικό επίπεδο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση της ΑΕΚ, η οποία έχει δηλώσει συμμετοχή στο EuroCup.

Απομένει να φανεί κατά πόσο η FIBA θα περάσει απ' τη θεωρία στην πράξη, έχοντας οριστεί βάσει κι απόφασης ως η απόλυτη Αρχή.

Απ' την πλευρά της, η ECA ενημέρωσε πως δε θα παρατήσει το δικαστικό αγώνα για το δικαίωμα λιγκών κι ομάδων να επιλέγουν τις διοργανώσεις της αρεσκείας τους κι η μοναδική που μπορεί να το κάνει γι' αυτές, αφού το Περιφερειακό Δικαστήριο κατέδειξε πως δε μπορούν οι ίδιες, αφού δεσμεύονται απ' τις ρήτρες διαιτησίας του CAS στο καταστατικό της FIBA Europe.

 

Τελευταία Νέα